Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Oblande sa kikirikijem – Zuzana Grnja

0

Oblande sa kikirikijem – Zuzana Grnja

Oblande sa kikirikijem – super oblande!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Oblande sa kikirikijem - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Oblande sa kikirikijem – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 4 velike oblande
  • 2 dl mleka
  • 300 gr mlevenog neslanog kikirikija
  • 100 gr mlevenog keksa
  • 1 dl soka od pomorandze
  • 250 gr margarina
  • 100 gr cokolade za kuvanje
  • malo ulja
  • 300 gr šećera

Uputstvo za pripremu

  1. Keks preliti sokom od pomorandze, pomesati sa kikirikijem i ostaviti sa strane.
  2. U odgovarajucu posudu staviti da provri mleko i secer. Smanjiti temperaturu i kuvati jos 4-5 minuta.
  3. Zatim dodati smesu od kikirikija i keksa i promesati.
  4. Penasto umutiti margarin pa spojiti sa mlakim filom i dobro umutiti.
  5. Oblande slagati jednu na drugu i svaku premazati filom. Gornja treba da ostane nefilovana.
  6. Oblande pritisnuti tezim predmetom i ostavite da se stegnu.
  7. Cokoladu otopiti na niskoj temperaturi sa malo ulja, pa preliti gornju oblandu.
  8. Kada se glazura stegne iseci na kocke.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.