Oblande sa suvim voćem – Zorica Stajić

Oblande sa suvim voćem.

Oblande sa suvim voćem - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Oblande sa suvim voćem – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Oblande sa suvim voćem – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Oblande sa suvim voćem.

  • 2 lista velike oblande
  • 200 gr smokava
  • 100 gr suvog grožđa
  • 200 gr šećera
  • 150 gr oraha
  • 0,5 komad limuna (sok)
  1. Sameljite ili izblendirajte suve smokve i suvo grožđe a orahe sitno iseckajte nožem ili pomoću secka. Ušpinujte šećer sa 1 dl vode, pa dodajte predhodne namirnice kao i sok od limuna i sve dobro izmešajte. Polovinu smese nanesite na jedan list oblande i lagano je urolajte. Isto uradite i sa drugom polovinom nadeva i oblandom. Ostavite da se oblande dobro ohlade i stegnu, pa ih secite na željene kolutove.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Oblande sa suvim voćem – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.