Obrok bez soli, da li to možete da zamislite?

Da li i vi spadate u onu gurpu ljudi koja ne može da zamisli obrok bez soli? So hrani daje bolji ukus i neizostavni je sastojak mnogih obroka, ali preterano korišćenje može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Najzdravije bi bilo potpuno izbaciti so iz upotrebe, ili smanjiti konzumaciju na minimum. Evo koje probleme može da izazove.

Ako se unosi u velikim količinama i svakodnevno, so loše utiče na srce i krvne sudove i izaziva povišen krvni pritisak.

U soli je natrijum, velika količina natrijuma u bubrezima izaziva stvaranje peska ili čak i kamenja.

So u organizmu sakuplja tečnost pa izaziva osećaj nadutosti. Pored toga usporava metabolizam, što nikako nije dobro, naročito ako imate problem sa viškom kilograma.

Kada pojedete nešto slano pa popijete čašu vode, ako ste još uvek žedni moguće je da imate dijabetes, pa je potrebno obratiti se lekaru.

 

Izvor: BKTVNews, Tijana Bajić

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Obrok bez soli, da li to možete da zamislite?

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.