Obrok bez soli, da li to možete da zamislite? - Pixabay
Obrok bez soli, da li to možete da zamislite? - Pixabay

Da li i vi spadate u onu gurpu ljudi koja ne može da zamisli obrok bez soli? So hrani daje bolji ukus i neizostavni je sastojak mnogih obroka, ali preterano korišćenje može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Najzdravije bi bilo potpuno izbaciti so iz upotrebe, ili smanjiti konzumaciju na minimum. Evo koje probleme može da izazove.

Ako se unosi u velikim količinama i svakodnevno, so loše utiče na srce i krvne sudove i izaziva povišen krvni pritisak.

U soli je natrijum, velika količina natrijuma u bubrezima izaziva stvaranje peska ili čak i kamenja.

So u organizmu sakuplja tečnost pa izaziva osećaj nadutosti. Pored toga usporava metabolizam, što nikako nije dobro, naročito ako imate problem sa viškom kilograma.

Kada pojedete nešto slano pa popijete čašu vode, ako ste još uvek žedni moguće je da imate dijabetes, pa je potrebno obratiti se lekaru.

 

Izvor: BKTVNews, Tijana Bajić

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!