Održan gala koncert Regionalne dečje filharmonije „Zimska muzička čarolija“

0
534
Održan gala koncert Regionalne dečje filharmonije
Održan gala koncert Regionalne dečje filharmonije "Zimska muzička čarolija"

Specijalni gosti glumice Ana Sofrenović, Jelena Gligorijević, Miloš Nikolić, Hor dečjeg kulturnog centra Beograd i Minja Subota

Nakon trijumfa na Tašmajdanu pred više od 10.000 gledalaca, Regionalna dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ održala je u Sava Centru, 26. januara gala koncert pred oduševljenom beogradskom publikom.

Repertoar koncerta bio je prilagodjen i najmlađoj publici i na programu je, pored klasičnog repertoara bilo i prepoznatljivih numera iz crtanih filmova, kao i filmskih klasika. Dirigent je bio naš renomirani umetnik i pedagog, osnivač orkestra Camerata Serbica i Lola classic, Ljubiša Jovanović.

Koncert je otvoren numerom „Zvončići“ u izvođenju Hora Dečjeg kulturnog centra Beograd pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović a voditeljski par bili su Minja Subota i Ana Sofrenović koja je tokom koncerta izvela i numeru iz filma Meri Popins.

Jedna od gošći bila je i glumica Jelena Gavrilović  koja je izvela numeru iz Diznijevog crtanog filma „Frozen“  a specijalni gost bio je i umetnik Miloš Nikolić.

Na programu su se smenjivale kompozicije De Falje, Štausa, Sarasatea kao i muzika iz filmova Pirati sa Kariba, Star wars itd  – dakle muzika za sve od 5-105 godina, sa nekoliko numera iznenađenja za sve Beograđane.

Ovim koncertom Dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ počeli su sa obeležavanjem desetogodišnjice od osnivanja najavivši na taj način bogat program i projekat  „Godina muzike“.

Medijski sponzori koncerta bili su RTS, Studio B, Adria Media-magazini Story, Cosmopolitan, Espreso, Stil, YuMama i Kurir, Ringier- novine Blic, Alo i 24 sata, Color press Group-magazini Hello i Gloria, Naxi Radio, Radio Fokus, Radio Beograd 202, portali  http://www.vodiczaroditelje.rs/  www.nadlanu.com/

Fondacija “ Deca Deci “ se posebno zahvaljuje Coca-Cola HBC Srbija čija podrška je značajna za održavanje ovog koncerta.

O aktivnostima Regionalne dečje fiharmonije i Fondaciji “ Deca Deci „

Osnivač Regionalne dečje filharmonije, čiji su članovi deca muzičari iz gradova iz regiona; Zagreba, Skoplja, Ljubljane, Sarajeva i Beograda je Fondacija “ Deca Deci “ koja će ovim koncertom predstaviti i svoj omladinski orkestar, stasao tokom prethodne decenije rada koji će, rame uz rame, nastupiti sa Regionalnom dečjom filharmonijom. Promocija muzičkog obrazovanja, stvaralaštva mladih, kao i kulturna razmena među najmladjima kroz atraktivne muzičke programe, su samo neki od ciljeva fondacije „Deca Deci“ i Dečje filharmonije. Članovi dečjeg orkestra su talentovani đaci nižih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, dok omladinski orkestar čine prve generacije, koje su sada već u srednjim školama i na prestižnim muzičkim akademijama. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Tokom 2016. pokrenut je serijal novih projekta kao što su “ Summer Pop up concert hall Dečje filharmonije “ na trgovima gradova Srbije kao i letnja turneja po regionu „Filharmonija na točkovima“ sa željom da se klasična muzika približi najmlađima i izađe iz konvencionalnih muzičkih prostora. Kruna prvog dela sezone 2016. nakon uspešnih koncerata u Ljubljani i Zagrebu u okviru letnje turneje, svakako je bio koncert na prepunom stadionu Tašmajdan u okviru manifestacije  „Noć muzike“ koji je održan pred više od 10. 000 gledalaca.

Izvor: Saopštenje za medije, Vanja Kovačev

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!