Održan gala koncert Regionalne dečje filharmonije "Zimska muzička čarolija"
Održan gala koncert Regionalne dečje filharmonije "Zimska muzička čarolija"

Specijalni gosti glumice Ana Sofrenović, Jelena Gligorijević, Miloš Nikolić, Hor dečjeg kulturnog centra Beograd i Minja Subota

Nakon trijumfa na Tašmajdanu pred više od 10.000 gledalaca, Regionalna dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ održala je u Sava Centru, 26. januara gala koncert pred oduševljenom beogradskom publikom.

Repertoar koncerta bio je prilagodjen i najmlađoj publici i na programu je, pored klasičnog repertoara bilo i prepoznatljivih numera iz crtanih filmova, kao i filmskih klasika. Dirigent je bio naš renomirani umetnik i pedagog, osnivač orkestra Camerata Serbica i Lola classic, Ljubiša Jovanović.

Koncert je otvoren numerom “Zvončići” u izvođenju Hora Dečjeg kulturnog centra Beograd pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović a voditeljski par bili su Minja Subota i Ana Sofrenović koja je tokom koncerta izvela i numeru iz filma Meri Popins.

Jedna od gošći bila je i glumica Jelena Gavrilović  koja je izvela numeru iz Diznijevog crtanog filma “Frozen”  a specijalni gost bio je i umetnik Miloš Nikolić.

Na programu su se smenjivale kompozicije De Falje, Štausa, Sarasatea kao i muzika iz filmova Pirati sa Kariba, Star wars itd  – dakle muzika za sve od 5-105 godina, sa nekoliko numera iznenađenja za sve Beograđane.

Ovim koncertom Dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ počeli su sa obeležavanjem desetogodišnjice od osnivanja najavivši na taj način bogat program i projekat  „Godina muzike“.

Medijski sponzori koncerta bili su RTS, Studio B, Adria Media-magazini Story, Cosmopolitan, Espreso, Stil, YuMama i Kurir, Ringier- novine Blic, Alo i 24 sata, Color press Group-magazini Hello i Gloria, Naxi Radio, Radio Fokus, Radio Beograd 202, portali  http://www.vodiczaroditelje.rs/  www.nadlanu.com/

Fondacija ” Deca Deci ” se posebno zahvaljuje Coca-Cola HBC Srbija čija podrška je značajna za održavanje ovog koncerta.

O aktivnostima Regionalne dečje fiharmonije i Fondaciji ” Deca Deci “

Osnivač Regionalne dečje filharmonije, čiji su članovi deca muzičari iz gradova iz regiona; Zagreba, Skoplja, Ljubljane, Sarajeva i Beograda je Fondacija ” Deca Deci ” koja će ovim koncertom predstaviti i svoj omladinski orkestar, stasao tokom prethodne decenije rada koji će, rame uz rame, nastupiti sa Regionalnom dečjom filharmonijom. Promocija muzičkog obrazovanja, stvaralaštva mladih, kao i kulturna razmena među najmladjima kroz atraktivne muzičke programe, su samo neki od ciljeva fondacije „Deca Deci“ i Dečje filharmonije. Članovi dečjeg orkestra su talentovani đaci nižih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, dok omladinski orkestar čine prve generacije, koje su sada već u srednjim školama i na prestižnim muzičkim akademijama. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Tokom 2016. pokrenut je serijal novih projekta kao što su ” Summer Pop up concert hall Dečje filharmonije ” na trgovima gradova Srbije kao i letnja turneja po regionu “Filharmonija na točkovima” sa željom da se klasična muzika približi najmlađima i izađe iz konvencionalnih muzičkih prostora. Kruna prvog dela sezone 2016. nakon uspešnih koncerata u Ljubljani i Zagrebu u okviru letnje turneje, svakako je bio koncert na prepunom stadionu Tašmajdan u okviru manifestacije  „Noć muzike“ koji je održan pred više od 10. 000 gledalaca.

Izvor: Saopštenje za medije, Vanja Kovačev

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!