Dečja filharmonija održala svoj tradicionalani novogodišnji gala koncert
Dečja filharmonija održala svoj tradicionalani novogodišnji gala koncert

Beograd- Sava centar -17.12.2017. Pred punim Sava centrom, Dečja filharmonija održala svoj tradicionalani novogodišnji gala koncert pod nazivom „Zimska muzička čarolija“ koji je bio namenjen ljubiteljima klasične muzike svih generacija. Ovo je bio jubilarni, deseti koncert „Deset veličanstvenih“ na kom su sinoć izvedeni hitovi Dečje filharmonije – najpopularnije kompozicije različitih žanrova.

Pored popularne klasike, Štrausa, Ofenbaha, Betovena, Baha, na repertoaru su bili i muzika iz filmskih hitova poput Star wars, Frozen, Pirati sa Kariba, … ali i domaći prepoznatljivi pop hitovi, kao i tradicionalne  pesme, a orkestrom je dirigovao Ljubiša Jovanović.

Svake godine Dečja filharmonija predstavlja i svoje soliste, mlade muzičare i dobitnike brojnih nagrada na domaćim i svetskim takmičenjima. Ove godine je publika imala priliku da vidi i čuje prvu generaciju solista koji sada studiraju na prestižnim akademijama širom sveta.

Sjajne izvedbe na sinoćnjem koncertu su, uz podršku svojih mladih kolega iz Dečje filharmonije imali  solisti Jana Jakovljević- violina, Tijana Nikolić -violina i Dušan Jovanović -truba.

Ovogodišnju čaroliju je upotpunila i harizmatična glumica Anđelka Prpić koja je bila voditeljka programa.

Uz kompozicije u izvođenju Dečje filharmonije – muzička poslastica bili su i nastupi Hora Dečijeg kulturnog centra Beograd, pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović, zatim nastup VIS „Nebograd“ muzičkog sastava koji čine polaznici muzičke radionice namenjene osobama sa autizmom koji su uz klavirsku pratnju Marije Dužijanić, otpevali kompoziciju „Let it go“ iz crtaća Frozen. Publika je sa ovacijama ispratila i ariju Rozine iz opere Seviljski berberin u izvedbi operske pevačica Katarine Jovanović.

Dečja filharmonija održala svoj tradicionalani novogodišnji gala koncert
Dečja filharmonija održala svoj tradicionalani novogodišnji gala koncert

Beogradu se sinoć predstavila i mlada muzička zvezda, Marija Žeželj koja je, zajedno sa Dečjom filharmonijom, otpevala svoj drugi singl „Louder Than A Drum“ a publiku su na kraju koncerta podigli na noge i sjajni pevači Mari Mari i Saša Vasić koji su zajedno sa svim izvođačima i publikom otpevali kompoziciju „Za milion godina“.

Na sinoćnjem koncertu dodeljene su i zahvalnice kompaniji Coca Cola i Fondaciji „Novak Đoković“ a novu trubu dobio je član Dečje filharmonije Dušan Jovanović iz sela Rgotina kod Zaječara.

Dečja filharmonija je tokom proteklih deset godina prepoznata kao jedinstven brend u kulturi regiona, koji je inicirao kulturnu razmenu i druženje najmlađih. Svojim čuvenim koncertima na otvorenom kao što je nastup na Tašmajdanu u okviru manifestacije „Noć muzike“, pred 10.000 ljudi u publici i još 5000 onih koji su ostali ispred kapija Tašmajdana, Dečja filharmonija je „pokrenula talas“ sličnih manifestacija i doprinela popularizaciji klasične muzike među mlađom publikom.

Dečja filharmonija je sinoć pozvala posetioce i da učestvuju u akciji očuvanja životne sredine i da pomognu da se proširi svest o važnosti zelenih površina i da se deci prenesu navike koje će ih učiniti odgovornim i ekološki svesnim građanima. Poruka sinoćnje akcije je bila: “Čuvajte pluća naše zemlje i tokom praznika! Ne secite, već kupite jelku sa busenom“. U skladu sa akcijom, bila je osmišljena i scenografija u koja je novogodišnjem gala koncertu dala praznični duh. Jelke su postavljene na mini licitaciju a publika je pozvana da da svoj doprinos očuvanju životne sredine i da otkupe jelke sa busenom da ih poklone ili zasade u bašti. Prihod od prodaje jelki ide u korist Dečje filharmonije.

Dečja filharmonija održala svoj tradicionalani novogodišnji gala koncert
Dečja filharmonija održala svoj tradicionalani novogodišnji gala koncert

Ljubitelji muzike su pozvani da i nakon koncerta kontaktiraju Dečju filharmoniji direktnom porukom na fejsbuk strani jer jelke koje ne budu prodate pre koncerta, moći će da se kupe i u sledećih nekoliko dana ispred Sava Centra.

Izvor: Saopštenje za medije, Vanja Kovačev, Nord Communications

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!