Održana međunarodna konferencija o filantropiji – GRADIMO KULTURU DOBROČINSTVA - Vesti | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Mreža za poslovni razvoj - direktorka Marija Jelić

Konferencija o filantropiji

U Novom Sadu, u amfiteatru Centralne zgrade Novosadskog univerziteta, 01. aprila, 2015, održana je međunarodna Konferencija o filantropiji – GRADIMO KULTURU DOBROČINSTVA.

Konferenciju su organizovali “Biznisnova – centar za proaktivno poslovanje iz Novog Sada i “Škola poslovnih veština” -Studentska organizacija “Mreža za poslovni razvoj” iz Beograda uz podršku Američke ambasade.

U okviru konferencije je održano 11 prezentacija aktivnih filantropskih programa sa ciljem razvoja kulture filantropije u Srbiji.

Jedan od govornika bio je Rajan Rolands (Ryan Rowlands), savetnik ambasadora SAD u Beogradu, koji je istakao gostoprimstvo u Srbiji kao vredan potencijal za razvoj kulture filantropije i podržao organizovanje ovakvih konferencija kao korak u pravcu kreiranja sveta u kojem želimo da živimo.

Na konferenciji su predstavljeni dosadašnji i budući filantropski programi fondacije Delta Holding, fondacije Podrži život, Erste Bank a.d., fondacije Trag; udruženja “DEBRA”, Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije, BELhospice i Hemofarm.

Izuzetno uspešno predavanje o prikupljanju sredstava je održao osnivač konsultantske firme Development Marketing Associates koja je za svoje klijente prikupila donacije u iznosu od preko milijardu dolara, Džeri Tvombli (Jerry Twombly). Tvombli je naglasio važnost stvaranja i očuvanja odnosa i partnerstava u procesu ostvarivanja sopstvene vizije, te je najavio jednodnevni trening iz ove oblasti koji će održati na jesen u Srbiji i drugim zemljama u okruženju.

Konferencija je realizovana u saradnji sa Unesco katedrom, EUinfo pointom – informacionim centrom Delegacije EU i udruženjem Marita zapadni Balkan.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Vesti, kliknite na link: VESTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!