Održana promocija albuma "Do you really wanna play?" Schime Trio u Muzičkoj kući Metropolis
Održana promocija albuma "Do you really wanna play?" Schime Trio u Muzičkoj kući Metropolis

U utorak 15. novembra u Muzičkoj kući Metropolis održana je promocija albuma „Do you really wanna play?“ Schime Trio, izdanje Metropolis Music.

Na promociji su govorili Vojislav Pantić, urednik jazz etikete Metropolis Music, Luka Ignjatović-saksofonista i Predrag Milutinović-bubnjar, članovi benda Schime Trio. Album “Do you really wanna play” Schime Trio je prvo izdanje u okviru novoustanovljene jazz etikete Metropolis Music. Uskoro se, pod istom etiketom, očekuju i izdanja bendova Konzilijum i Fish in Oil. Promociji su prisustvovali, izmedju ostalih i David Vartabedijan, Vlada Džet, Olga Kepčija, Dušan Petrović, Aleksandar Karadžić, Ivana Pataković…

Održana promocija albuma "Do you really wanna play?" Schime Trio u Muzičkoj kući Metropolis
Održana promocija albuma “Do you really wanna play?” Schime Trio u Muzičkoj kući Metropolis

Schime trio je bend koji svira originalnu muziku saksofoniste Luke Ignjatovića.  Sačinjavaju ga kontrabasista Boris Šainović, bubnjar Predrag Milutinović i saksofonista Luka Ignjatović.

Luka Ignjatović završio je MŠ „Stanković“ i potom studirao na džez odseku konzervatorijuma u Amsterdamu gde je stekao diplomu mastera muzike. Bio je honorarni član Big benda RTS, kao i jedini srpski muzičar u European Saxophone Ensemble, sa kojim je nastupao širom Evrope. Danas je profesor džez saksofona na Odseku za džez i popularnu muziku FMU u Beogradu.

Boris Šainović, još jedan u nizu talnetovanih kontrabasista koji su ponikli u „MŠ Stanković“, ove jeseni započeo je studije na džez odseku FMU.

Predrag Milutinović jedan je od najzapolsenijih naših bubnjara mlađe generacije. Sarađivao je sa Ignjatovićem u Qzama Quartetu, član je Vasil Hadžimanov benda, kvarteta Maksa Kočetova, kao i trija Avenija sa američkim saksofonistom Dejvidom Binijem.

Nedavni nastup Schime tria sa gostom Savom Miletićem na Beogradskom Jazz festivalu dobio je sjajne kritike od strane kritičara čuvenog časopisa Downbeat Magazine.

U novembru 2016. godine Schime Trio izdaje album “Do you really wanna play” za jazz etiketu Metropolis Music.

Koncertna promocija albuma biće održana u četvrtak, 24. novembra u Muzičkoj kući Metropolis s početkom u 21 sat.

Saopštenje za medije Metropolis Music, Igor Brakus

Pročitajte još:

Recepti za doručak, ručak, večeru >>>

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!