Ombre cheesecake – Snežana Kitanović

Ombre cheesecake – Snežana Kitanović

Ombre cheesecake – divna kremasta poslastica, toplo preporučujem.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Ombre cheesecake – Snežana Kitanović

Ombre cheesecake – divna kremasta poslastica, toplo preporučujem.

Sastojci za koru:

  • 100 gr. putera
  • 300 gr. mlevenog Oreo ili Cosmo keksa
  • 2 kašike prah šećera
  • 1 dcl coca-cole ili mleka (po želji (sa koka-kolom je odlična kombinacija))

Za fil:

  • 2 čaše kisele pavlake
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 1 la Président Sitan sir (ili Ela sir (Akajmak))
  • 150-200 gr. prah šećera
  • 2 kesice želatina
  • 5-6 kašika borovnica
  • 250-300 gr. malina
  • 200-250 gr. jagoda
  1. Pomešati keks, puter, šećer i koka kolu i kad masa bude ujednačena ravnomerno je rasporediti po dnu kalupa prečnika Ø25cm.
  2. Stranice kalupa obložiti folijom, da se fil ne bi zalepio.
  3. Umutiti slatku pavlaku, dodati sir, kiselu pavlaku i prah šećer.
  4. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode(pogledati upustvu na kesici) i kada nabubri zagrejati dok ne postane tečan(ne sme da provri).
  5. U fil dodati rastopljen želatin, sjediniti, a zatim fil podeliti na tri jednaka dela.
  6. U prvi deo dodati izgnječene borovnice, u drugi ispasirane maline a u treći ispasirane jagode.
  7. Preko kore sipati fil od borovnice, zatim tortu na 10 min.
  8. Staviti u zamrzivač da se fil brže stegne i da se ne pomeša sa sledećim.
  9. Postupak ponoviti i sa ostala dva fila.
  10. Preko poslednjeg sloja staviti umućenu slatku pavlaku ili šlag.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ombre cheesecake – Snežana Kitanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.