Ombre cheesecake – Snežana Kitanović

52

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Ombre cheesecake – Snežana Kitanović

Ombre cheesecake – divna kremasta poslastica, toplo preporučujem.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Ombre cheesecake – Snežana Kitanović

Ombre cheesecake – divna kremasta poslastica, toplo preporučujem.

Sastojci za koru:

  • 100 gr. putera
  • 300 gr. mlevenog Oreo ili Cosmo keksa
  • 2 kašike prah šećera
  • 1 dcl coca-cole ili mleka (po želji (sa koka-kolom je odlična kombinacija))

Za fil:

  • 2 čaše kisele pavlake
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 1 la Président Sitan sir (ili Ela sir (Akajmak))
  • 150-200 gr. prah šećera
  • 2 kesice želatina
  • 5-6 kašika borovnica
  • 250-300 gr. malina
  • 200-250 gr. jagoda
  1. Pomešati keks, puter, šećer i koka kolu i kad masa bude ujednačena ravnomerno je rasporediti po dnu kalupa prečnika Ø25cm.
  2. Stranice kalupa obložiti folijom, da se fil ne bi zalepio.
  3. Umutiti slatku pavlaku, dodati sir, kiselu pavlaku i prah šećer.
  4. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode(pogledati upustvu na kesici) i kada nabubri zagrejati dok ne postane tečan(ne sme da provri).
  5. U fil dodati rastopljen želatin, sjediniti, a zatim fil podeliti na tri jednaka dela.
  6. U prvi deo dodati izgnječene borovnice, u drugi ispasirane maline a u treći ispasirane jagode.
  7. Preko kore sipati fil od borovnice, zatim tortu na 10 min.
  8. Staviti u zamrzivač da se fil brže stegne i da se ne pomeša sa sledećim.
  9. Postupak ponoviti i sa ostala dva fila.
  10. Preko poslednjeg sloja staviti umućenu slatku pavlaku ili šlag.

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More