Ombre cheesecake – Snežana Kitanović
Ombre cheesecake – divna kremasta poslastica, toplo preporučujem.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Ombre cheesecake – Snežana Kitanović
Ombre cheesecake – divna kremasta poslastica, toplo preporučujem.
Sastojci za koru:
- 100 gr. putera
- 300 gr. mlevenog Oreo ili Cosmo keksa
- 2 kašike prah šećera
- 1 dcl coca-cole ili mleka (po želji (sa koka-kolom je odlična kombinacija))
Za fil:
- 2 čaše kisele pavlake
- 0,5 l slatke pavlake
- 1 la Président Sitan sir (ili Ela sir (Akajmak))
- 150-200 gr. prah šećera
- 2 kesice želatina
- 5-6 kašika borovnica
- 250-300 gr. malina
- 200-250 gr. jagoda
- Pomešati keks, puter, šećer i koka kolu i kad masa bude ujednačena ravnomerno je rasporediti po dnu kalupa prečnika Ø25cm.
- Stranice kalupa obložiti folijom, da se fil ne bi zalepio.
- Umutiti slatku pavlaku, dodati sir, kiselu pavlaku i prah šećer.
- Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode(pogledati upustvu na kesici) i kada nabubri zagrejati dok ne postane tečan(ne sme da provri).
- U fil dodati rastopljen želatin, sjediniti, a zatim fil podeliti na tri jednaka dela.
- U prvi deo dodati izgnječene borovnice, u drugi ispasirane maline a u treći ispasirane jagode.
- Preko kore sipati fil od borovnice, zatim tortu na 10 min.
- Staviti u zamrzivač da se fil brže stegne i da se ne pomeša sa sledećim.
- Postupak ponoviti i sa ostala dva fila.
- Preko poslednjeg sloja staviti umućenu slatku pavlaku ili šlag.