Ombre cheesecake – Snežana Kitanović

0

Ombre cheesecake – Snežana Kitanović

Ombre cheesecake – divna kremasta poslastica, toplo preporučujem.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ombre cheesecake - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Ombre cheesecake – Snežana Kitanović

Ombre cheesecake - divna kremasta poslastica, toplo preporučujem.
Vreme pripreme 40 minutes
Termicka obrada 5 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 5

Sastojci

Sastojci za koru:

  • 100 gr. putera
  • 300 gr. mlevenog Oreo ili Cosmo keksa
  • 2 kašike prah šećera
  • 1 dcl coca-cole ili mleka (po želji sa koka-kolom je odlična kombinacija)

Za fil:

  • 2 čaše kisele pavlake
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 1 la Président Sitan sir (ili Ela sir Akajmak)
  • 150-200 gr. prah šećera
  • 2 kesice želatina
  • 5-6 kašika borovnica
  • 250-300 gr. malina
  • 200-250 gr. jagoda

Uputstvo za pripremu

  1. Pomešati keks, puter, šećer i koka kolu i kad masa bude ujednačena ravnomerno je rasporediti po dnu kalupa prečnika Ø25cm.
  2. Stranice kalupa obložiti folijom, da se fil ne bi zalepio.
  3. Umutiti slatku pavlaku, dodati sir, kiselu pavlaku i prah šećer.
  4. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode(pogledati upustvu na kesici) i kada nabubri zagrejati dok ne postane tečan(ne sme da provri).
  5. U fil dodati rastopljen želatin, sjediniti, a zatim fil podeliti na tri jednaka dela.
  6. U prvi deo dodati izgnječene borovnice, u drugi ispasirane maline a u treći ispasirane jagode.
  7. Preko kore sipati fil od borovnice, zatim tortu na 10 min.
  8. Staviti u zamrzivač da se fil brže stegne i da se ne pomeša sa sledećim.
  9. Postupak ponoviti i sa ostala dva fila.
  10. Preko poslednjeg sloja staviti umućenu slatku pavlaku ili šlag.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.