Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Omlet Confiture – Recepti i Kuvar online

0 0

Recept za omlet Confiture će, možda, pojedincima izgledati čudno… Kako upariti vazdušasti omlet sa džemom?

Međutim, kombinacija omleta od jaja i slatko kiseli voćni džem su, verujte, prava kombinacija. Ne zaboravite završni utisak, koji daje šećer u prahu, kojim se posipa gotova kombinacija… Za džem, kojim se filuje omlet, trebalo bi izabrati neki od voćnih džemova, koji nije sladak, već ima kiselkast ukus, radi kontrasta. Izbor je na vama… Napomena: recept za Omlet Confiture koji je naveden je za 1 osobu.

Omlet Confiture - Recepti i Kuvar online
Omlet Confiture – Recepti i Kuvar online

Omlet Confiture – Recepti i Kuvar online

Recept za omlet Confiture će, možda, pojedincima izgledati čudno... Kako upariti vazdušasti omlet sa džemom?
Obrok Doručak
Kuhinja Francuska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 20 minutes
Broj osoba 1 osoba
Autor Miodrag Ilic

Sastojci

 • 1 komad jaje veliko
 • 1 kašika mleko
 • 1 prstohvat so
 • 1 kašika buter
 • 1 kašika voćni džem 1 - 2 kašike
 • 0,5 kašika šećer u prahu

Uputstvo za pripremu

 1. Odvojite žumance od belanca. U jednoj posudi za mešanje, žumancu dodajte mleko i dobro umutite. U drugoj posudi za mešanje umutite belance u gustu penu. Penu od belanaca dodajte u umućeno žumance, vrlo laganim mešanjem (prevrtanjem), da masa ne bi izgubila vazdušast karakter.
 2. Zagrejte tiganj na umerenu temperaturu. Istopite buter u tiganju i sipajte masu jaja. Na umerenoj temperaturi dinstajte jaja oko 3 minuta. Temperatura ne sme da bude visoka i omlet ne sme da dobije braon ivice. Tiganj protresite i lagano odvojite omlet i okrenite ga na drugu stranu. Drugu stranu omleta, takođe, dinstajte oko 3 minuta.
 3. Kad je omlet gotov, prebacite ga u odgovarajući tanjir. Sredinom omleta, celom dužinom premažite voćni džem. Lagano zatvorite i pospite šećerom u prahu. Služiti odmah po pečenju, dok je omlet još topao.
  Omlet Confiture - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.