Oranž vanilice – Kristina Gašpar

28

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Oranž vanilice – Kristina Gašpar

Oranž vanilice – vanilice koje sam sama osmislila.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Oranž vanilice – Kristina Gašpar

  • Neophodni sastojci za testo:
  • 250 gr brašna
  • 125 gr maslaca ili margarina
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • rendana kora od pola limuna
  • Fil:
  • 100 gr narandže sa korom (neprskane)
  • 100 gr šećera
  • 1 dl vode
  • sok od pola limuna
  • Glazura:
  • 100 gr čokolade
  • 5 kašika mleka
  • 1 kašika maslaca
  1. Za testo dobro izraditi brašno, šećer i maslac. Dodati jaje i vodu i umesiti testo, Ptom ga uviti u foliju i ostaviti da malo odstoji u frižideru.
  2. Testo razviti 3 mm debljine i vaditi krugove željene veličine
  3. Peći na 150 stepeni 13 minuta..
  4. Za fil izblendirati narandžu, dodati vodu i šećer i kuvati oko 20 minuta, potom dodati sok od limuna i prokuvati pola minuta.
  5. Filom spajati po dva kruga. Vanilice ostaviti da odstoje jedan dan na hladnom, ali van frižidera.
  6. Potom ih premazivati glazurom koja se priprema tako što se čokolada istopi sa mlekom, pa se doda maslac i meša dok se on ne otopi. Tortice dekorisati komadićima bele čokolade.
  7. Vanilice su najlepše kada odstoje bar 2 dana.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.