Oranž vanilice – Kristina Gašpar

0

Oranž vanilice – Kristina Gašpar

Oranž vanilice – vanilice koje sam sama osmislila.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Oranž vanilice - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Oranž vanilice – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 55 minutes

Sastojci

  • Neophodni sastojci za testo:
  • 250 gr brašna
  • 125 gr maslaca ili margarina
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • rendana kora od pola limuna
  • Fil:
  • 100 gr narandže sa korom neprskane
  • 100 gr šećera
  • 1 dl vode
  • sok od pola limuna
  • Glazura:
  • 100 gr čokolade
  • 5 kašika mleka
  • 1 kašika maslaca

Uputstvo za pripremu

  1. Za testo dobro izraditi brašno, šećer i maslac. Dodati jaje i vodu i umesiti testo, Ptom ga uviti u foliju i ostaviti da malo odstoji u frižideru.
  2. Testo razviti 3 mm debljine i vaditi krugove željene veličine
  3. Peći na 150 stepeni 13 minuta..
  4. Za fil izblendirati narandžu, dodati vodu i šećer i kuvati oko 20 minuta, potom dodati sok od limuna i prokuvati pola minuta.
  5. Filom spajati po dva kruga. Vanilice ostaviti da odstoje jedan dan na hladnom, ali van frižidera.
  6. Potom ih premazivati glazurom koja se priprema tako što se čokolada istopi sa mlekom, pa se doda maslac i meša dok se on ne otopi. Tortice dekorisati komadićima bele čokolade.
  7. Vanilice su najlepše kada odstoje bar 2 dana.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.