Oranž vanilice – Kristina Gašpar
Oranž vanilice – vanilice koje sam sama osmislila.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Oranž vanilice – Kristina Gašpar
- Neophodni sastojci za testo:
- 250 gr brašna
- 125 gr maslaca ili margarina
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g šećera
- 1 jaje
- rendana kora od pola limuna
- Fil:
- 100 gr narandže sa korom (neprskane)
- 100 gr šećera
- 1 dl vode
- sok od pola limuna
- Glazura:
- 100 gr čokolade
- 5 kašika mleka
- 1 kašika maslaca
- Za testo dobro izraditi brašno, šećer i maslac. Dodati jaje i vodu i umesiti testo, Ptom ga uviti u foliju i ostaviti da malo odstoji u frižideru.
- Testo razviti 3 mm debljine i vaditi krugove željene veličine
- Peći na 150 stepeni 13 minuta..
- Za fil izblendirati narandžu, dodati vodu i šećer i kuvati oko 20 minuta, potom dodati sok od limuna i prokuvati pola minuta.
- Filom spajati po dva kruga. Vanilice ostaviti da odstoje jedan dan na hladnom, ali van frižidera.
- Potom ih premazivati glazurom koja se priprema tako što se čokolada istopi sa mlekom, pa se doda maslac i meša dok se on ne otopi. Tortice dekorisati komadićima bele čokolade.
- Vanilice su najlepše kada odstoje bar 2 dana.