Otkrivanje japanske hrane u Srbiji

Japanska Ambasada u saradnji sa kompanijom METRO Cash & Carry u METRO Horeca centru organizovala je predstavljanje egzotične japanske kuhinje. Ovom prilikom održana su predavanjima i stručne radionice o pripremi i serviranju japanske hrane, a prisutni gosti imali su mogućnost da se upoznaju sa bogatom kulinarskom tradicijom ove zemlje.

Eminentni kuvari iz Japana, Yoshiro Takahashi i Horokazu Tomizawa, koji su osvojili brojne kulinarske nagrade i priznati su širom sveta, predstavili su tajne pripreme i serviranja egzotičnih japanskih specijaliteta.

“Ovim događajem želimo da utičemo na podizanje svesti o japanskoj kulinarskoj kulturi, a takođe širimo zastupljenost ove tradicije na svetskom nivou. Danas smo pripremali pečenu ribu, i sproveli prisutne kroz ceo proces spremanja, od čišćenja i tranžiranja, do serviranja ovog ukusnog obroka”, rekao je japanski kuvar Yoshiro Takahashi.

Osim toga, periodu od 22 do 24. februara održava se se niz događaja koji imaju za cilj promovisanje bogate i raznolike japanske kuhinje koje se po prvi put organizuju u Srbiji.

Japanska kuhinja spada u najzdravije kuhinje na svetu, bogata je pirinčem, ribom i povrćem. Zahvaljujući raznovrsnim ukusima, varijacijama u pripremi i prilagođenosti promenama godišnjih doba veoma je cenjena u svetu.

Hirokazu Tomisawa, Executive Chef, Japanese Restaurant Yoshimura - Otkrivanje japanske hrane u Srbiji - Recepti i Kuvar online
Hirokazu Tomisawa, Executive Chef, Japanese Restaurant Yoshimura – Otkrivanje japanske hrane u Srbiji – Recepti i Kuvar online
Yoshiro Tkahashi, Cooking Specialist, Culinary Journalist - Otkrivanje japanske hrane u Srbiji - Recepti i Kuvar online
Yoshiro Tkahashi, Cooking Specialist, Culinary Journalist – Otkrivanje japanske hrane u Srbiji – Recepti i Kuvar online
Natsuki Kikuya, Sake Sommelier, Sake Samurai - Otkrivanje japanske hrane u Srbiji - Recepti i Kuvar online
Natsuki Kikuya, Sake Sommelier, Sake Samurai – Otkrivanje japanske hrane u Srbiji – Recepti i Kuvar online

Zanimljiv podatak je da osnovu japanske kuhinje od davnina čini kombinacija ’ići-đu-san-sai’. ’Ići-đu-san-sai’ predstavlja supu i tri jela – jedno glavno i dva sporedna. Pored kombinacije ’ići-đu-san-sai’, postoje još i ’ići-đu-issai’, i ’ići-đu-ni-sai’, u okviru kojih je takođe supa obavezna. Kada nema dovoljno namirnica za glavno i sporedno jelo, sprema se supa sa većim brojem sastojaka i tako se dobija izbalansiran obrok. I obrnuto – kada su glavno i sporedna jela bogata, pravi se jednostavna supa. Uz obavezan pirinač i turšiju, supa, glavno i sporedna jela kompletiraju nutricionističke potrebe jednog obroka.

Organizatori događaja su Ambasada Japana u Republici Srbiji, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Japana, METRO Horeca centar i Hotel Crown Plaza Beograd.

Izvor: saopštenje za medije, METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Otkrivanje japanske hrane u Srbiji

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.