Otkrivanje japanske hrane u Srbiji - Recepti i Kuvar online
Otkrivanje japanske hrane u Srbiji - Recepti i Kuvar online

Japanska Ambasada u saradnji sa kompanijom METRO Cash & Carry u METRO Horeca centru organizovala je predstavljanje egzotične japanske kuhinje. Ovom prilikom održana su predavanjima i stručne radionice o pripremi i serviranju japanske hrane, a prisutni gosti imali su mogućnost da se upoznaju sa bogatom kulinarskom tradicijom ove zemlje.

Eminentni kuvari iz Japana, Yoshiro Takahashi i Horokazu Tomizawa, koji su osvojili brojne kulinarske nagrade i priznati su širom sveta, predstavili su tajne pripreme i serviranja egzotičnih japanskih specijaliteta.

“Ovim događajem želimo da utičemo na podizanje svesti o japanskoj kulinarskoj kulturi, a takođe širimo zastupljenost ove tradicije na svetskom nivou. Danas smo pripremali pečenu ribu, i sproveli prisutne kroz ceo proces spremanja, od čišćenja i tranžiranja, do serviranja ovog ukusnog obroka”, rekao je japanski kuvar Yoshiro Takahashi.

Osim toga, periodu od 22 do 24. februara održava se se niz događaja koji imaju za cilj promovisanje bogate i raznolike japanske kuhinje koje se po prvi put organizuju u Srbiji.

Japanska kuhinja spada u najzdravije kuhinje na svetu, bogata je pirinčem, ribom i povrćem. Zahvaljujući raznovrsnim ukusima, varijacijama u pripremi i prilagođenosti promenama godišnjih doba veoma je cenjena u svetu.

Hirokazu Tomisawa, Executive Chef, Japanese Restaurant Yoshimura - Otkrivanje japanske hrane u Srbiji - Recepti i Kuvar online
Hirokazu Tomisawa, Executive Chef, Japanese Restaurant Yoshimura – Otkrivanje japanske hrane u Srbiji – Recepti i Kuvar online
Yoshiro Tkahashi, Cooking Specialist, Culinary Journalist - Otkrivanje japanske hrane u Srbiji - Recepti i Kuvar online
Yoshiro Tkahashi, Cooking Specialist, Culinary Journalist – Otkrivanje japanske hrane u Srbiji – Recepti i Kuvar online
Natsuki Kikuya, Sake Sommelier, Sake Samurai - Otkrivanje japanske hrane u Srbiji - Recepti i Kuvar online
Natsuki Kikuya, Sake Sommelier, Sake Samurai – Otkrivanje japanske hrane u Srbiji – Recepti i Kuvar online

Zanimljiv podatak je da osnovu japanske kuhinje od davnina čini kombinacija ’ići-đu-san-sai’. ’Ići-đu-san-sai’ predstavlja supu i tri jela – jedno glavno i dva sporedna. Pored kombinacije ’ići-đu-san-sai’, postoje još i ’ići-đu-issai’, i ’ići-đu-ni-sai’, u okviru kojih je takođe supa obavezna. Kada nema dovoljno namirnica za glavno i sporedno jelo, sprema se supa sa većim brojem sastojaka i tako se dobija izbalansiran obrok. I obrnuto – kada su glavno i sporedna jela bogata, pravi se jednostavna supa. Uz obavezan pirinač i turšiju, supa, glavno i sporedna jela kompletiraju nutricionističke potrebe jednog obroka.

Organizatori događaja su Ambasada Japana u Republici Srbiji, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Japana, METRO Horeca centar i Hotel Crown Plaza Beograd.

Izvor: saopštenje za medije, METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!