Vlasnici presecaju vrpcu - U Dobanovcima je danas svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory
Vlasnici presecaju vrpcu - U Dobanovcima je danas svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory

Beograd, 29. oktobar 2018. godine – U Dobanovcima je danas svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory. Nova, savremena fabrika sa najmodernijim postrojenjima prostire se na 13.605 m2 i predstavlja „greenfield“ investiciju u iznosu od 34 miliona evra, što ovu fabriku dečije hrane čini jednom od najvećih investicija u Srbiji ove godine i najvećom domaćom investicijom. U prvoj fazi, Baby Food Factory uposlila je preko 100 visoko-kvalifikovanih stručnjaka različitih profila, dok će u zenitu proizvodnje, do 2020. godine, taj broj biti veći od 300.

U Dobanovcima je danas svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory
U Dobanovcima je danas svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory

Fabrika je svečano otvorena u prisustvu predsednika Privredne komore Srbije, Marka Čadeža, vlasnika fabrike, rukovodstva, zaposlenih i brojnih partnera koji su doprineli uspehu projekta.

Nova fabrika je opremljena najsavremenijom visoko efikasnom, procesnom i tehnološkom opremom, koja garantuje proizvodnju u skladu sa visokim standardima kvaliteta i bezbednosti dečije hrane. Dnevni kapacitet će podrazumevati 50 tona ukusne i zdrave dečije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom „Nutrino“ i koja će se pored domaćeg i regionalnog, naći i na tržištu Ruske Federacije.

U Dobanovcima je danas svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory
U Dobanovcima je danas svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory

„Izuzetna posvećenost tima koji stoji iza projekta Baby Food Factory, prepoznavanje potreba, kako domaćeg, tako i regionalnog tržišta, doprineli su činjenici da danas u Srbiji imamo jednu modernu fabriku, koja tehnološkom opremljenošću zadovoljava svetske standarde. Zadovoljstvo mi je što ovaj projekat otvara radna mesta i doprinosi ekonomskim aktivnostima u Srbiji, i uveren sam da će Baby Food Factory u godinama koje su pred nama biti pouzdan partner zajednice u kojoj posluje i pre svega naših potrošača, čije su potrebe utkane u svaki deo naše proizvodnje“ – rekao je Željko Ciganović, izvršni direktor kompanije Baby Food Factory.

Zeljko Ciganovic. izvršni direktor BFF
Zeljko Ciganovic. izvršni direktor BFF

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je da se projekti kakav je Baby Food Factory ne viđaju svakog dana u Srbiji. „Ovo je dokaz da u Srbiji postoje poslovni ljudi koji prepoznaju  prilike i potrebe, kako domaćeg, tako i inostranog tržišta. Ova investicija je važna i  za rast i razvoj  privrede. Srbija je dobila fabriku izgrađenu i opremljenu po standardima višim i od najviših u proizvodnji dečije hrane. Značajna je i zato što donosi  nova radna mesta i poslove domaćim dobavljačima“ – rekao je Čadež.

Marko Čadež, Predsednik PKS
Marko Čadež, Predsednik PKS

Pored najsavremenijeg i strogo kontrolisanog proizvodnog procesa, ono što Baby Food Factory čini jedinstvnom na našem tržištu su uslovi proizvodnje koji nisu standard u proizvodnji dečije hrane. Čitava fabrika, urađena je u takozvanim „panelima čistih soba“, koji su uslov u farmaceutskoj industriji i operacionim salama gde je čistoća od presudne važnosti.

U sastavu Baby Food Factory posluju fizičko-hemijska i mikrobiološka laboratorija, a kontrola proizvodog procesa vrši se od ulaznih sirovina, preko procesa prerade, do gotovih proizvoda. Sirovine koje se koriste u proizvodnji odobrene su za proizvodnju dečje hrane po najstrožim evropskim standardima.

Baby Food Factory ponudiće kompletan asortiman dečije hrane koji čine suve žitne kaše, ready to drink žitne kaše, sokići i  pirei u staklenoj ali i novoj, mekanoj pauč ambalaži.

Nutrino proizvodi - U Dobanovcima je danas svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory
Nutrino proizvodi – U Dobanovcima je danas svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory

Distributer i strateški partner kompanije Baby Food Factory za područje Zapadnog Balkana je kompanija Nelt, dok je distributer za rusko tržište, kompanija Farmalakt. Nutrino proizvodi već se nalaze u većini maloprodajnih objekata u Srbiji, dok će se uskoro naći i na tržištima zemalja regiona.

Saopštenje za medije: Agencija Headline & Dkit

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!