Ovsena kaša sa urmama – Ana Vuletić

Ovsena kaša sa urmama – urme su bogate nutritivnim vrednostima i mogu se uvesti deci od 6+ meseci. Daju deci energiju i minerale. Tako da ovu kašicu možete spremati mališanima od kada im uvedete hranu.

Ovsena kaša sa urmama, sastojci:

  • 150 ml vode
  • 1 komad banana
  • 1 komad urma
  • 6 kašika ovsenih pahuljica
Ovsena kaša sa urmama - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Ovsena kaša sa urmama – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Ovsena kaša sa urmama, priprema

  • Skuvajte u vodi ovsene pahuljice dok ne omekšaju i pretvore se u kašu.
  • Iseckajte na sitne kockice urmu.
  • Bananu oljuštite i nagnječite viljuškom.
  • U kašu kada je gotova umešajte kockice urme i bananu.
  • Ohladite i poslužite.

Savet: Ukoliko dajete maloj bebi mozete  blendirati urmu kako bi bila sitnija i laksa za gutanje.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ovsena kaša sa urmama – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.