Palačinke iz rerne – Zuzana Grnja

Palačinke iz rerne – Zuzana Grnja

Palačinke iz rerne – zapečene, slane palačinke, po želji svakog gurmana!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Palačinke iz rerne – Zuzana Grnja

  • Za palačinke:
  • 300 gr oštrog brašna
  • 2,5 dl mleka
  • 2 dl mineralne vode
  • jaje
  • 2 kesice vanilin šećera
  • Fil:
  • 500 gr krem sira
  • 3 crvene pečene paprike
  • 3-4 kisela krastavčića
  • malo soli (bibera, suvog biljnog začina)
  • Za preliv:
  • 3 dl kisele pavlake
  • 2 žumanca
  • 2 belanca (sneg)
  • 200 gr kačkavalja
  • malo soli
  1. Palačinke: U dublju posudu sipati brasno, so, vanil-secer, dodati mleko pomesano sa mineralnom vodom i mikserom izraditi glatku – redju masu. Ako je masa gusta dodati jos malo mineralne vode i ostaviti da odstoji 10-15 min.
  2. Zagrejati tiganj, nauljiti ga pre svake palacinke, ispeci sa obe strane, dok se ne utrosi sav materijal.
  3. Fil: Crvenu papriku iseci na cetvrtine a krastavcice na kockice. U posudi pomesati krem sir, krastavcice, pa dodati zacine.
  4. Svaku palacinku premazati pripremljenim filom, prekriti parcem paprike i uviti.
  5. Pleh podmazati uljem i sloziti palacinke jednu do druge.
  6. Preliv: Kiselu pavlaku izmesati sa zumancima, dodati sneg od belanaca, posoliti i preliti palacinke. Od gore narendati kackavalj i peci na 220 stepeni oko 20 minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Palačinke iz rerne – Zuzana Grnja

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.