Palačinke iz rerne – Zuzana Grnja

37

Palačinke iz rerne – Zuzana Grnja

Palačinke iz rerne – zapečene, slane palačinke, po želji svakog gurmana!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Palačinke iz rerne – Zuzana Grnja

  • Za palačinke:
  • 300 gr oštrog brašna
  • 2,5 dl mleka
  • 2 dl mineralne vode
  • jaje
  • 2 kesice vanilin šećera
  • Fil:
  • 500 gr krem sira
  • 3 crvene pečene paprike
  • 3-4 kisela krastavčića
  • malo soli (bibera, suvog biljnog začina)
  • Za preliv:
  • 3 dl kisele pavlake
  • 2 žumanca
  • 2 belanca (sneg)
  • 200 gr kačkavalja
  • malo soli
  1. Palačinke: U dublju posudu sipati brasno, so, vanil-secer, dodati mleko pomesano sa mineralnom vodom i mikserom izraditi glatku – redju masu. Ako je masa gusta dodati jos malo mineralne vode i ostaviti da odstoji 10-15 min.
  2. Zagrejati tiganj, nauljiti ga pre svake palacinke, ispeci sa obe strane, dok se ne utrosi sav materijal.
  3. Fil: Crvenu papriku iseci na cetvrtine a krastavcice na kockice. U posudi pomesati krem sir, krastavcice, pa dodati zacine.
  4. Svaku palacinku premazati pripremljenim filom, prekriti parcem paprike i uviti.
  5. Pleh podmazati uljem i sloziti palacinke jednu do druge.
  6. Preliv: Kiselu pavlaku izmesati sa zumancima, dodati sneg od belanaca, posoliti i preliti palacinke. Od gore narendati kackavalj i peci na 220 stepeni oko 20 minuta.