Palačinke sa šargarepom – odmah da kazem da se sargarepa nije termicki obradila, jer palacinke se brzo ispeku, tako da nismo isli na stetu hrono pravila.
Jadranka Blažić, blog Kuvajmo hronovski >>>
Palačinke sa šargarepom – Jadranka Blažić
Palačinke sa šargarepom – odmah da kazem da se sargarepa nije termicki obradila, jer palacinke se brzo ispeku, tako da nismo isli na stetu hrono pravila.
- 30 gr šargarepa (bebi)
- 2 komada jaja
- 1 prstohvat so
- 50 ml ulje
- 1 kasicica kurkuma
- 150 gr bademovo mleko
- 60 gr brašno od leblebije
- 30 gr speltino brašno
- Prvo sam jaja i so umutila.
- Zatim sam dodala ulje, kurkumu, brasno i mleko.
- Kada sam sve to fino umutila da nema grudvica, onda sam dodala krupno narendane sargarepe.
- Masa ce biti malo bistrija, ali ostavite da odstoji 1/2h.
- Ako masa bude gusta, dodajte jos mleka bademovog.
- Mozete da upotrebite i vodu umesto bademovog mleka, a mozete da upotrebite i brasno koje vi zelite.
- Dobila sam 4 palacinke precnika 26cm
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!