Palmiers sa čokoladom – Ana Vuletić

0

Palmiers sa čokoladom – ovi keksići su prosto zarazni, relativno lako se prave i odličan su način za primenu lisnatog testa. Odlično idu i uz kafu, mleko ili čaj.

Palmiers sa čokoladom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Palmiers sa čokoladom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Palmiers sa čokoladom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Palmiers sa čokoladom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Palmiers sa čokoladom - ovi keksići su prosto zarazni, relativno lako se prave i odličan su način za primenu lisnatog testa. Odlično idu i uz kafu, mleko ili čaj.
Obrok Desert
Kuhinja Francuska, Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 30 keksića

Sastojci

  • 1 paket lisnatog testa
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 gr čokolade za kuvanje otopljene za dekoraciju

Uputstvo za pripremu

  1. Otopite lisnato testo, ali neka ostane hladno. Možete ga otapati u frižideru. Ukoliko vam se zagrejalo previše i postalo lepljivo i gnjecavo vi ga ponovo ohladite. Rasklagijajte testo. Testo treba da bude debljine prsta ili malo tanje, koliko god možete da testo ne popuca.
  2. Ukoliko vam je testo puklo, možete umočiti prst u vodu i tako ga povezati. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  3. Na pleh postavite papir za pečenje. A na radnu površinu pospite pola šolje šećera kao što biste inače posipali brašno kada mesite testo. Postavite testo preko šećera.
  4. Pospite šećer i sa gornje strane, a možete i preći oklagijom kako bi se šećer sjedinio sa testom.
  5. E sada kako ćete dobiti oblike. Možete koristi modlice ako imate u obliku drveceta ili slično, a možete i ručno napraviti na sledeći način. Uzmite dve strane testa i spojite svaki kraj jedan ka drugom do polovine centra testa i pritisnite blago. Potom savijene strane savite da se sretnu u centru i sve zajedno savite kao da zatvarate knjigu. Dobićete rolnu relativno sličnu obliku slova U. Isecite šnite po širini oštrim nožem što je tanje moguće. Pospite sa malo šećera pomešanog sa cimetom. U ovom slučaju dobićete oblik pužića, a ne jelkica.
  6. Naslažite na papir za pečenje u pleh i pecite oko 7 minuta dok ivice ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne i okrenite kolačiće na drugu stranu i pospite sa malo šećera i cimeta i vratiti u rernu još oko 5 minuta dok i ta strana ne dobije lepu zlatnu boju.
  7. Stavite ih da se hlade.
  8. Istopite čokoladu na malo ulja i prelite preko kolačića. Dekorišite po želji i u skladu sa mogućnostima. Meni je najlakše da izvučem linije od čokolade. Izlgeda lepo, a traži najmanje angažmana 🙂

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.