Panakota – nikad lakši recept!
Panakota, sastojci:
- 1/2 l mleka
- 1/2 l slatke pavlake
- 20 g želatina
- 100 g šećera
- 3 kašike vode
- 200 g višanja
- 100 g šećera za preliv
- 1 dl vode + 2-3 kašike
- 1/2 kašike gustina
Okvirno vreme pripreme 60 minuta.
Panakota, priprema:
- U želatin dodati 3 kašike vode i ostaviti da nabubri.
- Mleko, slatku pavlaku i šećer zagrevati u šerpi do ključanja.
- Skloniti sa vatre, dodati želatin i mešati da se otopi.
- Ostaviti da se prohladi.
- Za preliv prokuvati šećer sa 1 dl vode.
- Dodati višnje i kuvati 2-3 minuta.
- Gustin razmutiti sa 2-3 kašike vode.
- Dodati gustin i kuvati 1-2 minuta dok se preliv ne zgusne.
- Ostaviti preliv da se ohladi pre zalivanja.
- Prohlađenu panakotu razlivati u čaše.
- Razlivenu panakotu u čašama ostaviti da se ohladi u frižideru
- Ohlađenu i stegnutu panakotu u čašama zaliti prelivom.
- Prijatno!
Video recept:
https://youtu.be/6MidHSx3iQ4
Marija Milošević
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!