Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pancerote – Ivana Pešić

0

Pancerote – Ivana Pešić

Pancerote – Niko im ne moze odoleti!

Pancerote - Ivana Pešić
Štampanje

Pancerote – Ivana Pešić

Vreme pripreme 40 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 8

Sastojci

  • Za testo:
  • 250 ml mlake vode
  • 1 dl mlakog mleka
  • 1/2 dl ulja
  • 20 g svežeg kvasca
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica sećera
  • 500 g brašna
  • Za fil:
  • 1 pavlaka
  • 100 ml kečapa
  • 250 g salame
  • 250 g kačkavalja
  • 1 kašičica origana

Uputstvo za pripremu

  1. Od svih sastojaka umesiti fino testo. Ostaviti da nadodje,da se udupli volumen.
  2. Zatim testo podeliti na 8 loptica.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom velicine tanjira a debljine 5 mm.Na svaku polovinu naneti salamu, kackavalj, kecap, pavlaku i origano. Preklopiti testo i pritisnuti viljuskom kako bi zatvorili pancerote da prilikom przenja ne iscuri fil.Ostaviti ih da odstoje 15 minuta prekrivene kuhinjskom krpom.
  3. Prziti na zagrejanom ulju najpre sa jedne pa zatim sa druge strane.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.