Pancerote – Ivana Pešić

35

Pancerote – Ivana Pešić

Pancerote – Niko im ne moze odoleti!

Pancerote – Ivana Pešić

  • Za testo:
  • 250 ml mlake vode
  • 1 dl mlakog mleka
  • 1/2 dl ulja
  • 20 g svežeg kvasca
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica sećera
  • 500 g brašna
  • Za fil:
  • 1 pavlaka
  • 100 ml kečapa
  • 250 g salame
  • 250 g kačkavalja
  • 1 kašičica origana
  1. Od svih sastojaka umesiti fino testo. Ostaviti da nadodje,da se udupli volumen.
  2. Zatim testo podeliti na 8 loptica.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom velicine tanjira a debljine 5 mm.Na svaku polovinu naneti salamu, kackavalj, kecap, pavlaku i origano. Preklopiti testo i pritisnuti viljuskom kako bi zatvorili pancerote da prilikom przenja ne iscuri fil.Ostaviti ih da odstoje 15 minuta prekrivene kuhinjskom krpom.
  3. Prziti na zagrejanom ulju najpre sa jedne pa zatim sa druge strane.