Panetone – Dijana Popović

Recept za panetone.

Panetone, sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 10 g svežeg kvasca
  • malo soli
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 g prah šećera
  • 150 ml mlakog mleka
  • 150 g omekšalog putera
  • 4 jajeta
  • 100 g seckanih badema
  • 50 g pečenih seckanih lešnika
  • 200 g seckanih suvih kajsija
  • 150 g seckanih suvih šljiva
  • 50 g kandirane brusnice
  • 100 g suvog grožđa
Panetone - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Panetone – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Panetone, priprema:

  • Suvo voće iseckati na sitnije komadiće, badem i lešnik iseckati. Sve pomešati ostaviti sa strane u činiji.
  • U mlako mleko staviti kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna. Ostaviti da se kvasac aktivira.
  • U veću činiju staviti jaja, šećer, omekšali puter, vanilin šećer i varjačom mutiti dok se šečer ne otopi.
  • Zatim u to dodati aktiviran kvasac i sve fino sjediniti.
  • Lagano dodati brašno i zamesiti testo.
  • Dobijeno testo podeliti na dva dela, staviti u dve manje činije i ostaviti na toplpm mestu da se udvostruči. Seckano suvo voće badem i lešnik podeliti na dva dela.
  • Iz prve činije uzeti nadošlo testo premesiti i dodati jednu polovinu voća staviti u kalup za panetone i ostaviti da se udvostruči tako uraditi i sa preostalim testom i voćem.
  • Nadošao kolač staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni 35 minuta, zatim smanjiti rernu na 150 stepeni i peći još 25 minuta.
  • Gotov panetone posuti prah šecerom.

Svako će se obradovati ovakvom poklonu.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.