Panj torta – Ljiljana Stanković

Panj torta – Ljiljana Stanković

Panj torta – ukusna torta sa grilijašem.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Panj torta – Ljiljana Stanković

Panj torta – ukusna torta sa grilijašem.

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 125 g. mlevenih oraha

Za fil:

  • 4 jajeta
  • 250 g. šećera
  • 100 g. čokolade
  • 250 g. putera

Za grilijaš:

  • 150 g. šećera
  • 125 g. mlevenih oraha

Grilijaš:

  1. Šećer sipati u šerpu pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Ne mešati šećer već samo povremeno protresti šerpu Kad se sav šećer istopio dodati mlevene orahe i promešati. Topao grilijaš razliti u podmazanu tepsiju i sačekati da se ohladi. Izlomiti i samleti u blenderu ili vodenici. (Najbolje je grilijaš spremiti dan dva ranije da ne oduzima vreme.)
  2. Kora:
  3. Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje( dve kašike )šećera.. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom ( četiri kašike.) Sjediniti belanca i žumanca pa dodati mlevene orahe i brašno i polako varjačom sjediniti sastojke. Peći u zagrejanoj rerni na 200C. oko 15min. dok ne porumeni. Pečenu vruću koru umotati u vlažnu krpu.

Fil:

  1. Sjediniti jaja i šećer pa kuvati na pari dok se ne zgusne. Pri kraju dodati čokoladu i kuvati dok se čokolada ne rastopi.Uohlađeni fil dodati umućen puter, i mešanjem sjediniti . Gotov fil podeliti na dva dela.U jedan deo dodati grilijaš i promešati. Odmotati koru i premazati filom sa grilijašom i urolati. Rolat iseći na dva kosa dela i formirati grane panja. Formiran panj premazati filom bez grilijaša. S gornje strane išarati viljuškom, pa posuti čokoladnim mrvicama

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Panj torta – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.