Paprikaš od graška i mladog krompira – Ivana Pešić

91

Paprikaš od graška i mladog krompira – Ivana Pešić

Paprikaš od graška i mladog krompira – prolećni ručak!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Paprikaš od graška i mladog krompira – Ivana Pešić

  • 300 g svinjskog mesa
  • 300 g graska
  • 300 g mladih krompirica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kasicica aleve paprike
  • ulje
  • so
  • biber
  1. Crni luk sitno iseckati i proprziti na ulju da postane staklast. Dodati meso i grasak,poklopiti i dinstati uz dolivanje po malo vode, oko pola sata.
  2. Mlade krompirice oguliti,ako su veci preseci na pola,pa i njih prodinstati zajedno sa graskom i mesom. Posuti alevom paprikom, posoliti, pobiberiti, naliti pola litre vode i ostaviti na laganoj vatri jos 20 minuta.