Paprikaš sa kelerabom – Jadranka Blažić

0

Paprikaš sa kelerabom – Jadranka Blažić

Paprikaš sa kelerabom – nesto novo, nesto staro. Paprikas je omiljeno jelo u svim domovima, ali kao sto ga u Vojvodini umeju skuvati, nema mu na daleko premca.

Do sada sam nekoliko puta spremala gulas za hrono rucak, ali danas smo pozeleli nesto drugacije ili smo se mozda uzeleli naseg neodoljivog paprikasa sa piletinom. Ideja je bila izvrsna a trud se visestruko isplatio.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Paprikaš sa kelerabom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Paprikaš sa kelerabom – Jadranka Blažić

Paprikaš sa kelerabom - nesto novo, nesto staro. Paprikas je omiljeno jelo u svim domovima, ali kao sto ga u Vojvodini umeju skuvati, nema mu na daleko premca.
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 50 minutes

Sastojci

  • dve velike glavice ljubicastog luka
  • desetak malih karabataka
  • 3 vece kelerabe
  • so
  • zacini razni
  • kurkuma obavezno

Uputstvo za pripremu

  1. Luk ocistiti i iseci na sitne kockice, ubaciti u serpu sa malo tople vode. Dinstati posoljen luk dok ne postane staklast. Dok se luk dinsta, meso od bataka skinuti sa kosti i iseci na krupnije kocke. Ja uvek kupim batake bez kosti i samo ih presecen na 2-3 dela. Ubaciti ih u luk da se i oni prodinstaju. Dok se dinstaju dodati zacine koje volite. Ovog puta sam dodala so, biber, beli i crni luk u prahu, kasiku seckanog pecenog luka (gotov kupljen), kasiku susenog crnog luka na kriske, seckan suvi vlasac i zelen lisce. Po malo sam dodavala vodu tek toliko da ne zagori. Dok se meso dinstalo, za to vreme sam ocistila kelerabe i isekla sam ih na kriske kao krompir za paprikas. Ubacila sam ih u meso i jos malo sve zajedno distala. Pre nego cu naliti vodom stavila sam kasikicu kurkume umesto crvene mlevene paprike za klasican paprikas. Sve lepo promesala i dodala vode samo koliko da ogrezne sve. Kada je provrilo smanjila sam na slabiju vatru i ostavila da se krcka dok nije meso bilo skuvano.
  2. Keleraba brzo bude skuvana ali njoj nista ne moze da bude dok se meso ne skuva, nece se raspasti jer nije kao krompir.

Beleške

Vi upotrebite luk koji inace koristite.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.