Paprikaš sa makaronama – Suzana Mitić

Paprikaš sa makaronama – Suzana Mitić

Paprikaš sa makaronama – pikatno, ukusno jelo sa puno povrća.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Paprikaš sa makaronama – Suzana Mitić

  • 400 gr pileceg mesa
  • 2 vece sargarepe
  • 1 koren celerac
  • 200 ml soka od paradajza
  • so
  • mesavina zacina
  • 1 kasika brasna
  • malo ulja
  • 4 listica lovorovog lista
  • 2 crvene paprike
  • 1 zelenapaprika
  • 1 ljuta papricica
  • 400 gr makarona po izboru
  1. Crni luk iseci sitno i proprziti ga na malo ulja dok ne dobije staklast izgled. Meso iseci na krupnije komade. Pomesati sa lukom i dodati malo vode i ostaviti da se krcka dok meso malo ne omeksa. Dodati sargarepu i celer koga smo pre toga isekli na zeljenu parcad.
  2. Dodati sok od paradajza,isecene paprike na trake,lovorov list i posoliti. Naliti oko 1/2 litra vode i ostaviti da se kuva na laganoj vatri.Pred kraj dodati mesavinu zacina po ukusu.
  3. U posebnoj posudi razmutiti kasiku brasna sa malo vode,pa preliti preko gotovog paprikasa i promesati. Ostaviti da vri jos 3 minuta,uz povremeno mesanje i skloniti sa ringle. Uz paprikas,kao prilog sluziti kuvane makarone na uobicajen nacin.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Paprikaš sa makaronama – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.