Paradajz čorba sa knedlama – Kristina Gašpar

39

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Paradajz čorba sa knedlama – Kristina Gašpar

Paradajz čorba sa knedlama – paradajz čorbicu obično pripremam sa testeninom ili ovsenim pahuljacima, mada često stavljam i neke od žitarica: heljdu, kinou, pirinač…

Prvi put sam je napravila sa knedlicama i dopala mi se 😉

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Paradajz čorba sa knedlama – Kristina Gašpar

  • 1 srednje jaje
  • 1 kašika običnog brašna
  • 1 kašika palente ili kukuruznog griza
  • 1 kašičica ulja po izboru
  • 1 kašika sitno seckanog peršunovog lista
  • 1 kašičica sitno iseckanog crnog luka
  • prstohvat soli i bibera

Neophodni sastojci za čorbu:

  • 1/2 l gustog soka od paradajza
  • 1 kašika sitno iseckanog crnog luka
  • 1 kašika ulja po izboru
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica palente ili kukuruznog griza
  • biber
  • origano
  • beli luk u prahu
  • peršunov list
  1. Prvo pripremiti knedlice: umutiti jaje, pa dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati.
  2. U šerpu sipati pola litre vode, po malo soli i bibera, pa staviti da provri.
  3. Kada voda provri, kašičicom oblikovati knedlice i spuštati ih u kipuću vodu. Ostaviti ih da se kuvaju oko 2 minuta, pa dodati paradajz sok i ostale navedene sastojke osim peršunovog lista.
  4. Smanjiti temperaturu i krčkati čorbicu desetak minuta.
  5. Prilikom služenja, posuti peršunovim listom.
  6. Ukoliko sok od paradajza koji koristite nije začinjen, po ukusu dodajte još začina i malo šećera.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.