Paradajz čorba sa knedlama – Kristina Gašpar
Paradajz čorba sa knedlama – paradajz čorbicu obično pripremam sa testeninom ili ovsenim pahuljacima, mada često stavljam i neke od žitarica: heljdu, kinou, pirinač…
Prvi put sam je napravila sa knedlicama i dopala mi se 😉
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Paradajz čorba sa knedlama – Kristina Gašpar
- 1 srednje jaje
- 1 kašika običnog brašna
- 1 kašika palente ili kukuruznog griza
- 1 kašičica ulja po izboru
- 1 kašika sitno seckanog peršunovog lista
- 1 kašičica sitno iseckanog crnog luka
- prstohvat soli i bibera
Neophodni sastojci za čorbu:
- 1/2 l gustog soka od paradajza
- 1 kašika sitno iseckanog crnog luka
- 1 kašika ulja po izboru
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica palente ili kukuruznog griza
- biber
- origano
- beli luk u prahu
- peršunov list
- Prvo pripremiti knedlice: umutiti jaje, pa dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati.
- U šerpu sipati pola litre vode, po malo soli i bibera, pa staviti da provri.
- Kada voda provri, kašičicom oblikovati knedlice i spuštati ih u kipuću vodu. Ostaviti ih da se kuvaju oko 2 minuta, pa dodati paradajz sok i ostale navedene sastojke osim peršunovog lista.
- Smanjiti temperaturu i krčkati čorbicu desetak minuta.
- Prilikom služenja, posuti peršunovim listom.
- Ukoliko sok od paradajza koji koristite nije začinjen, po ukusu dodajte još začina i malo šećera.