Paradajz čorba sa knedlama – Kristina Gašpar

Paradajz čorba sa knedlama – Kristina Gašpar

Paradajz čorba sa knedlama – paradajz čorbicu obično pripremam sa testeninom ili ovsenim pahuljacima, mada često stavljam i neke od žitarica: heljdu, kinou, pirinač…

Prvi put sam je napravila sa knedlicama i dopala mi se 😉

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Paradajz čorba sa knedlama – Kristina Gašpar

  • 1 srednje jaje
  • 1 kašika običnog brašna
  • 1 kašika palente ili kukuruznog griza
  • 1 kašičica ulja po izboru
  • 1 kašika sitno seckanog peršunovog lista
  • 1 kašičica sitno iseckanog crnog luka
  • prstohvat soli i bibera

Neophodni sastojci za čorbu:

  • 1/2 l gustog soka od paradajza
  • 1 kašika sitno iseckanog crnog luka
  • 1 kašika ulja po izboru
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica palente ili kukuruznog griza
  • biber
  • origano
  • beli luk u prahu
  • peršunov list
  1. Prvo pripremiti knedlice: umutiti jaje, pa dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati.
  2. U šerpu sipati pola litre vode, po malo soli i bibera, pa staviti da provri.
  3. Kada voda provri, kašičicom oblikovati knedlice i spuštati ih u kipuću vodu. Ostaviti ih da se kuvaju oko 2 minuta, pa dodati paradajz sok i ostale navedene sastojke osim peršunovog lista.
  4. Smanjiti temperaturu i krčkati čorbicu desetak minuta.
  5. Prilikom služenja, posuti peršunovim listom.
  6. Ukoliko sok od paradajza koji koristite nije začinjen, po ukusu dodajte još začina i malo šećera.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Paradajz čorba sa knedlama – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.