Paratha indijski hleb – Jadranka Blažić

Paratha indijski hleb – Jadranka Blažić

Paratha indijski hleb – paratha je spremljena za dorucak na hrono ishrani.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Paratha indijski hleb – Jadranka Blažić

Paratha indijski hleb – paratha je spremljena za dorucak na hrono ishrani.

  • 200 gr speltinog brasna
  • prstohvat soli
  • 150 ml mlake vode
  • 50 gr putera
  • 1 jaje
  • 1/2 kasikicepraska za pecivo
  1. Danas sam bila raspolozena da sama spremim paratha. Uskratila sam sebi silne zacine koji su neophodni za ovo jelo, ali zelela sam da vam na najjednostavniji nacin pokazem kako se lako i brzo napravi.
  2. Testo zamesite potpuno isto kao za pitu. Ostavite da ostoji 30′, pa razviti testo ne bas mnogo tanko.
  3. Uviti ga kao praznu pitu i seci na tezinu ~80gr. Od tog testa praviti malene pitice, pa ih oklagijom razviti u krug precnika 15cm.
  4. Peci na slaboj vatri u teflon tiganju bez ulja na svaku stranu po 1-2 minuta.
  5. Ukusne su i meke i listaju se kao mocarela sir. Pravite ih, dopasce vam se mnogo.
Mozete da upotrebite i neko drugo brasno, ali najbolje je da je sto mekse.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Paratha indijski hleb – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.