Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Paratha indijski hleb – Jadranka Blažić

0

Paratha indijski hleb – Jadranka Blažić

Paratha indijski hleb – paratha je spremljena za dorucak na hrono ishrani.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Paratha indijski hleb - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Paratha indijski hleb – Jadranka Blažić

Paratha indijski hleb - paratha je spremljena za dorucak na hrono ishrani.
Vreme pripreme 40 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 5 paratha

Sastojci

  • 200 gr speltinog brasna
  • prstohvat soli
  • 150 ml mlake vode
  • 50 gr putera
  • 1 jaje
  • 1/2 kasikicepraska za pecivo

Uputstvo za pripremu

  1. Danas sam bila raspolozena da sama spremim paratha. Uskratila sam sebi silne zacine koji su neophodni za ovo jelo, ali zelela sam da vam na najjednostavniji nacin pokazem kako se lako i brzo napravi.
  2. Testo zamesite potpuno isto kao za pitu. Ostavite da ostoji 30', pa razviti testo ne bas mnogo tanko.
  3. Uviti ga kao praznu pitu i seci na tezinu ~80gr. Od tog testa praviti malene pitice, pa ih oklagijom razviti u krug precnika 15cm.
  4. Peci na slaboj vatri u teflon tiganju bez ulja na svaku stranu po 1-2 minuta.
  5. Ukusne su i meke i listaju se kao mocarela sir. Pravite ih, dopasce vam se mnogo.

Beleške

Mozete da upotrebite i neko drugo brasno, ali najbolje je da je sto mekse.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.