Parmidjano – Javorka Filipović

13

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Parmidjano – Javorka Filipović

Parmidjano – malo italijanske kuhinje na našem stolu 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Parmidjano – Javorka Filipović

  • 1/2 kg kora za lazanje
  • 150 g praske sunke
  • 150 g suvog vrata
  • 250 g Gaude
  • 2 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake
  • po potrebi so
  • 100 g kecapa
  • origano
  • 2 kasike rendanog parmezana
  1. Najpre skuvati kore za lazanje,
  2. a potom ih nakratko potopiti u
  3. hladnu vodu. Kore dobro prosusiti.
  4. Umutiti jaja s kiselom pavlakom, malo
  5. posoliti i dodati parmezan.
  6. Prosusenu koru premazati prelivom
  7. od jaja i pavlake, preko staviti
  8. prasku sunku, suvi vrat i list Gaude,
  9. saviti u rolnicu i sloziti u vatrostalnu
  10. posudu. Tako uraditi sa svim korama.
  11. Rolnice preliti preostalim filom sa
  12. jajima, zatim kecapom i na kraju narendanom
  13. Gaudom.Na kraju posuti origanom i peci u
  14. zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
  15. Najbolje bi bilo da su rolnice poslagane
  16. u jednom redu jer se tada bolje ispeku.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.