Parmidjano – Javorka Filipović
Parmidjano – malo italijanske kuhinje na našem stolu 🙂
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Parmidjano – Javorka Filipović
- 1/2 kg kora za lazanje
- 150 g praske sunke
- 150 g suvog vrata
- 250 g Gaude
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
- po potrebi so
- 100 g kecapa
- origano
- 2 kasike rendanog parmezana
- Najpre skuvati kore za lazanje,
- a potom ih nakratko potopiti u
- hladnu vodu. Kore dobro prosusiti.
- Umutiti jaja s kiselom pavlakom, malo
- posoliti i dodati parmezan.
- Prosusenu koru premazati prelivom
- od jaja i pavlake, preko staviti
- prasku sunku, suvi vrat i list Gaude,
- saviti u rolnicu i sloziti u vatrostalnu
- posudu. Tako uraditi sa svim korama.
- Rolnice preliti preostalim filom sa
- jajima, zatim kecapom i na kraju narendanom
- Gaudom.Na kraju posuti origanom i peci u
- zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
- Najbolje bi bilo da su rolnice poslagane
- u jednom redu jer se tada bolje ispeku.