Parmidjano – Javorka Filipović

Parmidjano – Javorka Filipović

Parmidjano – malo italijanske kuhinje na našem stolu 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Parmidjano – Javorka Filipović

  • 1/2 kg kora za lazanje
  • 150 g praske sunke
  • 150 g suvog vrata
  • 250 g Gaude
  • 2 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake
  • po potrebi so
  • 100 g kecapa
  • origano
  • 2 kasike rendanog parmezana
  1. Najpre skuvati kore za lazanje,
  2. a potom ih nakratko potopiti u
  3. hladnu vodu. Kore dobro prosusiti.
  4. Umutiti jaja s kiselom pavlakom, malo
  5. posoliti i dodati parmezan.
  6. Prosusenu koru premazati prelivom
  7. od jaja i pavlake, preko staviti
  8. prasku sunku, suvi vrat i list Gaude,
  9. saviti u rolnicu i sloziti u vatrostalnu
  10. posudu. Tako uraditi sa svim korama.
  11. Rolnice preliti preostalim filom sa
  12. jajima, zatim kecapom i na kraju narendanom
  13. Gaudom.Na kraju posuti origanom i peci u
  14. zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
  15. Najbolje bi bilo da su rolnice poslagane
  16. u jednom redu jer se tada bolje ispeku.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.