Pasirani domaći tomatelo – Zorica Stajić

39

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Pasirani domaći tomatelo – ovako ostavljen paradajz možete zimi koristiti kao salatu ili kao dodatak jelu.

Pasirani domaći tomatelo - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Pasirani domaći tomatelo – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Pasirani domaći tomatelo – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Pasirani domaći tomatelo – ovako ostavljen paradajz možete zimi koristiti kao salatu ili kao dodatak jelu.

  • 3 kg paradajza
  • 3 kašike soli (3 – 4 kašike)
  • 3 kašike šećera
  • listovi celera (po želji)
  • listovi persuna (po želji)
  • soka od paradajza (kuvanog, po potrebi)
  1. Čvrst, zreo paradajz po mogućstvu kruškastog oblika, operite i oljuštite (najlakše se ljušti ako ga na kratko potopite u vrelu vodu). Sitniji ostavite ceo a krupniji isecite na dva dela i stavite u jedan sud. Dodajte so, šećer i listove celera ili peršuna i lagano izmešajte. Stavite paradajz u dobro oprane tegle, pa ih dopunite kuvanim paradajzom. Dobro ih zatvorite metalnim poklopcima, stavite u veći sud, između tegli stavite krpe, nalijte vodom, do ispod poklopca tegli i zagrevajte je do ključanja. Tada smanjite temperaturu i ostavite da voda struji još najmanje 20 minuta.

  2. Nakon toga isključite ringlu i ostavite tegle u vodi dok se potpuno ne ohlade. Tek tada ih smestite sa ostalom zimnicom.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.