Pasirani domaći tomatelo – Zorica Stajić

0

Pasirani domaći tomatelo – ovako ostavljen paradajz možete zimi koristiti kao salatu ili kao dodatak jelu.

Pasirani domaći tomatelo - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Pasirani domaći tomatelo – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Pasirani domaći tomatelo - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pasirani domaći tomatelo - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Pasirani domaći tomatelo - ovako ostavljen paradajz možete zimi koristiti kao salatu ili kao dodatak jelu.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 12

Sastojci

  • 3 kg paradajza
  • 3 kašike soli 3 - 4 kašike
  • 3 kašike šećera
  • listovi celera po želji
  • listovi persuna po želji
  • soka od paradajza kuvanog, po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Čvrst, zreo paradajz po mogućstvu kruškastog oblika, operite i oljuštite (najlakše se ljušti ako ga na kratko potopite u vrelu vodu). Sitniji ostavite ceo a krupniji isecite na dva dela i stavite u jedan sud. Dodajte so, šećer i listove celera ili peršuna i lagano izmešajte. Stavite paradajz u dobro oprane tegle, pa ih dopunite kuvanim paradajzom. Dobro ih zatvorite metalnim poklopcima, stavite u veći sud, između tegli stavite krpe, nalijte vodom, do ispod poklopca tegli i zagrevajte je do ključanja. Tada smanjite temperaturu i ostavite da voda struji još najmanje 20 minuta.
    Pasirani domaći tomatelo - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  2. Nakon toga isključite ringlu i ostavite tegle u vodi dok se potpuno ne ohlade. Tek tada ih smestite sa ostalom zimnicom.
    Pasirani domaći tomatelo - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.