Pečena riba “ zubatac“ – Ljiljana Stanković

33

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Pečena riba “ zubatac“ – Ljiljana Stanković

Pečena riba “ zubatac“ – jako ukusna riba.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pečena riba ” zubatac” – Ljiljana Stanković

  • 2 ribe ‘’zubatac ’’
  • maslinovo ulje 200gr
  • belo vino 1dl
  • 5 – 6 čenova belog luka
  • peršun
  • so
  • začini
  • malo belog i kukuruznog brašna
  1. Ribu dobro očistiti, oprati i ocediti. Dok se riba cedi napraviti marinadu. U dublju posudu pomešajte ulje i vino. Dodajte sitno iseckan beo luk i peršun. Oceđenu ribu dobro posoliti i začiniti po ukusu i staviti da odstoji u marinadu oko sat vremena. Povremeno je okretati da riba dobro upije marinadu.
  2. Pre pečenja uvaljajte ribu u brašno. Pleh za pečenje podmažite uljem i dobro zagrejte u rerni. U tako zagrejanoj rerni spustite pripremljenu ribu, prelijte je ostatkom marinade i pecite sat vremena na 200°C. Na ovaj način može se peći bilo koja riba.

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More