Pečena riba ” zubatac” – Ljiljana Stanković
Pečena riba ” zubatac” – jako ukusna riba.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pečena riba ” zubatac” – Ljiljana Stanković
- 2 ribe ‘’zubatac ’’
- maslinovo ulje 200gr
- belo vino 1dl
- 5 – 6 čenova belog luka
- peršun
- so
- začini
- malo belog i kukuruznog brašna
- Ribu dobro očistiti, oprati i ocediti. Dok se riba cedi napraviti marinadu. U dublju posudu pomešajte ulje i vino. Dodajte sitno iseckan beo luk i peršun. Oceđenu ribu dobro posoliti i začiniti po ukusu i staviti da odstoji u marinadu oko sat vremena. Povremeno je okretati da riba dobro upije marinadu.
- Pre pečenja uvaljajte ribu u brašno. Pleh za pečenje podmažite uljem i dobro zagrejte u rerni. U tako zagrejanoj rerni spustite pripremljenu ribu, prelijte je ostatkom marinade i pecite sat vremena na 200°C. Na ovaj način može se peći bilo koja riba.