Pečena riba “ zubatac“ – Ljiljana Stanković

Pečena riba “ zubatac“ – Ljiljana Stanković

Pečena riba “ zubatac“ – jako ukusna riba.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pečena riba ” zubatac” – Ljiljana Stanković

  • 2 ribe ‘’zubatac ’’
  • maslinovo ulje 200gr
  • belo vino 1dl
  • 5 – 6 čenova belog luka
  • peršun
  • so
  • začini
  • malo belog i kukuruznog brašna
  1. Ribu dobro očistiti, oprati i ocediti. Dok se riba cedi napraviti marinadu. U dublju posudu pomešajte ulje i vino. Dodajte sitno iseckan beo luk i peršun. Oceđenu ribu dobro posoliti i začiniti po ukusu i staviti da odstoji u marinadu oko sat vremena. Povremeno je okretati da riba dobro upije marinadu.
  2. Pre pečenja uvaljajte ribu u brašno. Pleh za pečenje podmažite uljem i dobro zagrejte u rerni. U tako zagrejanoj rerni spustite pripremljenu ribu, prelijte je ostatkom marinade i pecite sat vremena na 200°C. Na ovaj način može se peći bilo koja riba.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pečena riba “ zubatac“ – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.