Pečeni oslić u belom vinu – Slađana Šćekić
Pečeni oslić u belom vinu – na ovaj način pripremljen oslić ima poseban ukus….
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pečeni oslić u belom vinu – Slađana Šćekić
- 1 kg oslića (4 manje ribe)
- 2 kašičice senfa
- 2 kašičice začina
- 1 dl belog vina
- 1 dl vode
- malo bibera
- malo mirođije
- 3 čena belog luka (rendanog)
- 1 limun
- 50 g đumbira
- Ribu dobro oprati, a date sastojke dobro izmešati i sastaviti.
- Zatim pripremamo pleh kojeg podmažemo uljem i poređamo kolutove limuna i isečeni đumbir (ako nemamo đumbir može i samo limun).
- Ribu premažemo sa izmešanim sastojcima i poređamo u pleh. Riba treba da leži na kolutove limuna i đumbira. Sipamo vodu i belo vino zatim pleh.
- Pokrijemo sa folijom pa ribu pečemo 1 sat, zatim skinemo foliju i pečemo još 15 minuta da riba dobije lepu boju.
- Uz ribu servirati bareni pirinač sa salatom od krompira…