Pečeni oslić u belom vinu – Slađana Šćekić

Pečeni oslić u belom vinu – Slađana Šćekić

Pečeni oslić u belom vinu – na ovaj način pripremljen oslić ima poseban ukus….

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pečeni oslić u belom vinu – Slađana Šćekić

  • 1 kg oslića (4 manje ribe)
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice začina
  • 1 dl belog vina
  • 1 dl vode
  • malo bibera
  • malo mirođije
  • 3 čena belog luka (rendanog)
  • 1 limun
  • 50 g đumbira
  1. Ribu dobro oprati, a date sastojke dobro izmešati i sastaviti.
  2. Zatim pripremamo pleh kojeg podmažemo uljem i poređamo kolutove limuna i isečeni đumbir (ako nemamo đumbir može i samo limun).
  3. Ribu premažemo sa izmešanim sastojcima i poređamo u pleh. Riba treba da leži na kolutove limuna i đumbira. Sipamo vodu i belo vino zatim pleh.
  4. Pokrijemo sa folijom pa ribu pečemo 1 sat, zatim skinemo foliju i pečemo još 15 minuta da riba dobije lepu boju.
  5. Uz ribu servirati bareni pirinač sa salatom od krompira…

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pečeni oslić u belom vinu – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.