Pečeni oslić u belom vinu – Slađana Šćekić

73

Pečeni oslić u belom vinu – Slađana Šćekić

Pečeni oslić u belom vinu – na ovaj način pripremljen oslić ima poseban ukus….

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pečeni oslić u belom vinu – Slađana Šćekić

  • 1 kg oslića (4 manje ribe)
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice začina
  • 1 dl belog vina
  • 1 dl vode
  • malo bibera
  • malo mirođije
  • 3 čena belog luka (rendanog)
  • 1 limun
  • 50 g đumbira
  1. Ribu dobro oprati, a date sastojke dobro izmešati i sastaviti.
  2. Zatim pripremamo pleh kojeg podmažemo uljem i poređamo kolutove limuna i isečeni đumbir (ako nemamo đumbir može i samo limun).
  3. Ribu premažemo sa izmešanim sastojcima i poređamo u pleh. Riba treba da leži na kolutove limuna i đumbira. Sipamo vodu i belo vino zatim pleh.
  4. Pokrijemo sa folijom pa ribu pečemo 1 sat, zatim skinemo foliju i pečemo još 15 minuta da riba dobije lepu boju.
  5. Uz ribu servirati bareni pirinač sa salatom od krompira…