Pecivo u obliku hleba – Vesna Pavlović

Pecivo u obliku hleba.

Pecivo u obliku hleba, sastojci:

Za testo:

  • 250 ml mleka,
  • 300 g brašna,
  • 20 g svežeg kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 kašike ulja,
  • 1 kašika maslaca.

Za premazivanje:

  • 1 žumance,
  • po potrebi maslac.

Pecivo u obliku hleba, priprema:

  • Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati šećer, mlako mleko, so, ulje, brašno i zamesiti testo.
  • U testo, na sredinu, staviti 1 kašiku maslaca, lepo premesiti i staviti u posudu.
  • Prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da naraste.
  • Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 3 dela.
  • Svaki deo premesiti formirajući jufke.
  • Prekriti ih providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 5 minuta.
  • Uzeti jednu jufku, razviti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati otopljenim maslacem.
  • Preklopiti prvo levu stranu testa, zatim desnu, pa gornju i na kraju preklopiti donju stranu testa i urolati. Postupak ponoviti i sa preostale 2 jufke.
  • Prekriti ih providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 10 minuta.
  • Zatim ih opet razviti oklagijom u oblik pravougaonika.
  • Urolati i dobro zatvoriti krajeve testa.
  • Sve tri rolnice staviti u pleh obložen pek-papirom.
  • Prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 10 minuta.
  • Premazati ih otopljenim maslacem i oštrim nožem zarezati na nekoliko mesta.
  • Ostaviti da odstoje 20 minuta.
  • Za to vreme uključiti rernu i zagrejati je na 250 stepeni.
  • Žumance razmutiti viljuškom i premazati sve tri rolnice.
  • Peći na 180 stepeni 20 minuta, a zatim još 10 minuta na 200 stepeni.
  • Gotovo pecivo izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi, pa poslužiti.

Vreme pripreme: 120 minuta
Broj osoba: 3
Stepen težine pripreme: Lako se priprema
Mrsno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pecivo u obliku hleba – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija – Recepti i Kuvar online

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci – Medeno srce

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.