Pečurkice kokos tartufi – traži malo više vremena za pripremu, ali je zanimljiva poslastica za sva okupljanja.
Pečurkice kokos tartufi – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Pečurkice kokos tartufi – traži malo više vremena za pripremu, ali je zanimljiva poslastica za sva okupljanja.
- 1,5 šolja indijskog oraha
- 12 komada urmi
- 3 kašičice meda
- 2 kašičice kakao praha
- 1 kašičica vanile
- 1 šolja tartufa
- 1 šolja kokosovih mrvica
- 1 kesa belog sleza ((maršmelou))
- Potopite urme preko noći u vodu ili ih pre spremanja prokuvajte u vodi dok ne nabubre.
- Sve sastojke ubacite u blender (osim belog sleza) i blendirajte dok ne dobijete jednaku masu.
- Spatulom izvadite masu i stavite u činiju.
- Činiju stavite u frižider da odstoji masa najmanje oko sat vremena.
- Posle sat vremena, masu izvadite iz frižidera i koristite kašiku ili manju verziju kašike za kugle sladoleda kako biste dobili jednake loptice. Možete i ručno da ih oblikujete.
- Rukama ih oblikujte kroz dlanove u loptice pravilnog oblika ili bar približno koliko je moguće.
- Uvaljajte kuglice u kokos (ovo je dodatna mera, nije zabeležena u sastojcima).
- Uzmite maršmelou (beli slez) i isecite na pola udužno tako da dobijete drške za pečurkice.
- Ubacite u svaku lopticu stabljiku kako biste dobili oblik pečurke. Možete udubiti prostor drugom stranom kašike i smestiti maršmelou (beli slez) na dno loptice.
- Stavite u frižider dok ne otvrdnu. Pre dodavanja stabljika možete ih i zamrznuti i služiti ih samo kao loptice.
Pored kokosa možete ih dodatno uvaljati u seckani badem, indijski orah i slično.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!