Pekarske kifle.
Pekarske kifle, sastojci:
- 1 kvasac,
- 1 kafena kašičica šećera,
- 0,5 l mlakog mleka,
- 0,5 dl ulja,
- 1 dl vode,
- 2-3 kašičice soli i
- 1 kg brašna.
Za premaz kifli:
- 2 dl mleka i
- 2 dl ulja.
Pekarske kifle, priprema:
- U veću posudu staviti mlako mleko, šećer i kvasac.
- Kad kvasac nadođe, dodati brašno, so, vodu i ulje i zamesiti testo. Ostaviti testo da naraste.
- Kada testo naraste, izvaditi ga iz posude i podeliti ga na 6 delova i napraviti loptice. Loptice rastanjiti oklagijom i podeliti na 4 ili 8 delova i svaki deo saviti u kiflu od šire strane prema trouglu.
- Kifle ređati i tepsiju namazanu mašću i posutu brašnom ili na pek papir.
- Kifle premazati prvo mlekom a potom sa uljem i ostaviti ih da se udvostruče.
- Kifle peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, da dobro porumene.
- Kada se pečene kifle izvade iz rerne, ponovo se premažu mlekom pa sa uljem.
Ja loptice delim na 4 dela jer su mi to onda prave pekarske kifle. Od ove mere bude dve velike tepsije kifli.
Vreme pripreme je oko dva sata.
Kifle su dovoljne za 6 osoba.
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!