Pekarski burek – ako zelite vruc burek kao iz pekare posluzite se trikom. Recept savrseno odgovara, dobar je i za pocetnike, jer greske nema.
Pekarski burek – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Pekarski burek – ako zelite vruc burek kao iz pekare posluzite se trikom. Recept savrseno odgovara, dobar je i za pocetnike, jer greske nema.
- 250 ml vode
- 150 ml ulja
- 1 kasicica so (ravna)
- 200 gr sira
- 500 gr kore za gibanicu
- Vodu, ulje i so staviti da provri.
- Cim provri skloniti sa vatre.
- U okruglom kalupu staviti pek papir i poredjate tri kore po dnu tepije tako da vrh kora viri van tepsije.
- Jedna trecina kora je van tepsija.
- Provrelu tecnost stavljajte po korama,po 2 kasike na svaku koru je dovoljno.
- Sad sravite naredne tri kore tako da pokrivaju dno tepsije a opet da viri trecina kore sa svih strana.
- Cetri kore zguzvajte u obliku ruze,nepravilnog oblika i staviti preko sredine tepsije.
- Kad utrosite sve kore stavite izmrvljen sir.
- Sad postepeno vracajte kore u tepsiju koje su virile.
- Svaku koru popskati sa 2 kasike vruce tecnosti.
- Peci u zagrejanoj pecnici na 200 C.
- Pri kraju pecenja prevrnuti burek i dopeci jos malo,dok ne uhvati lepu rumenu boju.
- Prijatno.
Na isti nacin mozete napraviti i burek sa mesom ili spanacem.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Burek, kliknite na link: BUREK RECEPTI.