Pekmez od kajsija – Jelena Nikolić

Pekmez od kajsija.

Pekmez od kajsija, sastojci:

  • 3 kg kajsija (očišćenih)
  • 1 kg šećera

Pekmez od kajsija, priprema:

  • Dobro zrele, meke kajsije oprati, očistiti, izmeriti i iseći na komade.
  • U dublju šerpu ređati red kajsija red šećera.
  • Poklopiti i ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru.
  • Zatim kuvati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Skinuti penu. Izvaditi malo pekmeza na tacnu, ohladiti i proveriti gustinu.
  • Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle pola sata izvaditi tegle i ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.
  • Topao pekmez sipati u tople tegle, vratiti u toplu (isključenu) rernu na još 20 minuta.
  • Izvaditi, dobro zatvoriti tegle, uviti ih u peskir i ostaviti da se tako skroz ohlade. Uživajte u ukusu!

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pekmez od kajsija – Jelena Nikolić

Povezane teme

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Istraži recepte