Pekmez od kajsija.
Pekmez od kajsija, sastojci:
- 3 kg kajsija (očišćenih)
- 1 kg šećera
Pekmez od kajsija, priprema:
- Dobro zrele, meke kajsije oprati, očistiti, izmeriti i iseći na komade.
- U dublju šerpu ređati red kajsija red šećera.
- Poklopiti i ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru.
- Zatim kuvati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Skinuti penu. Izvaditi malo pekmeza na tacnu, ohladiti i proveriti gustinu.
- Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle pola sata izvaditi tegle i ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.
- Topao pekmez sipati u tople tegle, vratiti u toplu (isključenu) rernu na još 20 minuta.
- Izvaditi, dobro zatvoriti tegle, uviti ih u peskir i ostaviti da se tako skroz ohlade. Uživajte u ukusu!
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!