Pohovane tikvice.
Pohovane tikvice, sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 2 kašike (ravne) brašna
- ulje za prženje
Pohovane tikvice, priprema:
- Tikvice oprati, očistiti i iseći na kolutove.
- Posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata. Ocediti tečnost koju su pustile tikvice.
- Ulupati jaja, dodati začin i brašno i izmešati. U tu smesu umakati kolutove tikvica.
- Pržiti u zagrejanom ulju, prvo sa jedne strane. Kad porumene, okrenuti i pržiti drugu stranu.
- Pržene staviti na papirnu salvetu, da upije višak masnoće.
- Poslužiti tople uz sir i salatu. Prijatno!
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!