Pogača sa ajvarom.
Pogača sa ajvarom, sastojci:
- 650 g brašna,
- 300 ml mlake vode,
- 25 g kvasca,
- 1,5 kašičica soli,
- pola kašičice šećera,
- 3 kašike ulja,
- 3 kašike ajvara i
- 20 g margarina.
Pogača sa ajvarom, priprema:
- U posudu sa brašnom dodati mlaku vodu, razmućen kvasac i šećer, so ulje, ajvar i margarin.
- Zamesite testo, dodajte brašna još ako treba, jer testo treba da bude ni suvuše gnjecavo ni suvuše tvrdo.
- Ostaviti testo oko dvadesetak minuta da nadođe.
- Tepsiju podmazati posuti brašnom, premesiti testo, staviti ga u tepsiju i ostaviti da odmara još dvadesetak minuta.
- Neposredno pre pečenja testo malo poprskajte vodom.
- Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko trideset minuta.
- Pred kraj pečenja smanjiti temperaturu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!