Pekmez od smokava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Pekmez od smokava - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Pekmez od smokava.

Pekmez od smokava, sastojci:

  • 3 kg smokava
  • 1 kg šećera

Pekmez od smokava, priprema:

  • Smokve oprati, očistiti, iseći i staviti u šerpu.
  • Sipati i šećer i ostaviti da odstoji 2 sata.
  • Izmiksati štapnim mikserom.
  • Kuvati na umerenoj temperaturi. Neprestano mešati.
  • Izvaditi malo pekmeza na tacnu, ohladiti i proveriti gustinu.
  • Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle pola sata izvaditi tegle i ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.
  • Topao pekmez sipati u tople tegle, vratiti u toplu (isključenu) rernu na još 20 minuta.
  • Izvaditi, dobro zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.
  • Uživajte u ukusu!

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!