Recept za perece.
Perece, sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 6 kašika kisele pavlake
- 250 g mlake vode
- 100 ml ulja
Sastojci za slani preliv:
- 4 velike kašike brašna
- 1 kašika soli
- 100 ml vode
Perece, priprema:
- Polovinu brašna pomešati sa kašičicom soli, pa dodati kašičicu šećera, dodati kvasac, kašiku kisele pavlake, ulje, vodu, pa uz dodatak preostalog brašna, zamesiti testo.
- Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo i ostaviti da se odmara 30 minuta.
- Testo potom premesiti i podeliti na 6 delova, svaki deo razviti i uviti u rolnicu i smotati kao perecu. Staviti u vruću rernu na 220 stepeni i peći 10 minuta. Izvaditi iz rerne i preliti slanim prelivom.
- Slani preliv: umutiti brašno, kašiku soli i 100ml vode, pa sve to staviti u kesu. Iz rerne izvaditi polupečene perece i preliti ih sa slanim, pa vratiti u rernu na 7-8 minuta.
- Pečene perece premazati sa mesavinom ulja i vode.
Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!