Pica cvet – Ivana Pešić

Pica cvet – Ivana Pešić

Pica cvet – veoma ukusna!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pica cvet – Ivana Pešić

  • 500 g brasna
  • 2 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • so
  • 1 kasicica sirceta
  • 1 kasicica griza
  • 1/2 kocke svezeg kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 200 g sampinjona
  • 250 g salame
  • 200 g kackavalja
  • 150 ml kecapa
  • 1 jaje
  • susam
  • origano
  1. Sjediniti kvasac, 1 dl mleka,secer i kasicicu brasna pa izmesati i ostaviti da nadodje.
  2. U posudi sjediniti polovinu brasna,nadosao kvasac,ulje,sirce,1 dl mleka,griz i malo soli po ukusu pa promesati. Postepeno dodavati preostalo brasno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Ostaviti da nadodje.
  3. Nadoslo testo podeliti na dva dela. Svaku polovinu istanjiti oklagijom i oblikovati krug prema precniku tepsije. U sredinu staviti keramicku solju srednje velicine. Preko solje nanaeti testo. Testo premazati kecapom,rasporediti po njemu polovinu salame, sampinjona, kackavalja i posuti origanom. Zatim gornji deo testa koji prekriva solju unakrsno zaseci da bi se rascvetao pa krajeve presaviti preko fila a solju izvaditi. Presavijene krajeve testa premazati umucenim jajetom i posuti susamom.
  4. Od preostalog materijala oblikovati jos jednu picu. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.