Pilav – ukusno jelo sa piletinom.
Pilav – Tatjana Stojanović
Pilav – ukusno jelo sa piletinom.
- 300 gr pileće grudi (sa koskom)
- 2 komada šargarepa (koren)
- 1 komada crni luk
- 300 gr pirinac
- so
- biber
- suvi biljni začin
- Pilece grudi odvojiti od koske
- Kosku staviti u 1 l vode i staviti da se kuva.
- Supu zaciniti po ukusu
- Pilece grudi iseckati na kocke.
- Iseckati crni luk na sitne kockice a sargarepu na kolutove.
- Sipati u serpu ulje,crni luk i prziti dok luk porumeni.
- Zatim dodati sargarepu i piletinu.
- Naliti sa malo supe i dinstati oko 15 minuta.
- Ako je potrebno posoliti jos malo.
- Zatim dodati pirinac sve lepo izmesati i dodati jos malo supe.
- Dinstati sve zajedno jos oko 15 minuta.
- Zatim sve preruciti u vatrostalnu tepsiju,naliti jos malo supe i staviti u zagrejanu rernu da se pilav zapece. Otprilike oko 10 minuta odnodno dok ne ispari visak tecnosti.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!