Pileća džigerica u pikantnom sosu – pileća džigerica na malo drugaćiji način. Mekana, sočna i ukusna.
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>
Pileća džigerica u pikantnom sosu – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Pileća džigerica u pikantnom sosu – pileća džigerica na malo drugaćiji način. Mekana, sočna i ukusna.
- 500 g pileće džigerice
- 40 g maslaca
- 150 g crnog luka (sitno iseckan)
- 100 ml belog vina
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kiselog mleka
- 1 kašičica senfa
- so (po ukusu)
- majčina dušica (po ukusu)
- U dublji tiganj dodati maslac, blago ga zagrejati i dodati sitno iseckan crni luk. Na umerenoj temperaturi prodinstati dok luk ne zamiriše i postane staklast.
- Dodati iseckanu, na četvrtine, pileću džigericu i naglo je prepržiti sa svih strana.
Zatim dodati brašno, vino, majčinu dušicu i ostaviti da sve dobro ukrčka. Promešajte, dodajte malo vode da bi bila dobra gustina sosa. - Na samom kraju posolite po ukusu i umešajte kiselo mleko. Promešajte i servirajte uz baren krompir ili pirinač, a možete i poslužiti uz bareno povrće tipa brokoli ili karfiol.
Ovo se jelo brzo sprema, nakon 30 minuta imaćete ručak na stolu.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!