Pileća džigerica u saftu – Suzana Mitić

Pileća džigerica u saftu – sočna i pikantna džigerica osvojiće Vaša nepca. Probajte.

Pileća džigerica u saftu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Pileća džigerica u saftu – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Pileća džigerica u saftu – Suzana Mitić

Pileća džigerica u saftu – sočna i pikantna džigerica osvojiće Vaša nepca. Probajte.

  • 1 kg pileća džigerica
  • 3 komada crni luk
  • 500 ml pasirani paradajz
  • 2 kašike ulje
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • 1 kašika začinsko bilje
  • 1 komad ljuta papričica
  1. Na vrelom ulju ubaciti pilecu dzigericu da porumeni sa svih strana.
  2. Crni luk iseci na rebarca.
  3. Kad dzigerica uhvati lepu rumenu boju dodati krupno secen crni luk.
  4. Pustiti da malo luk omeksa pa dodati pasirani paradajz.
  5. Smanjiti temperaturu i pustiti da se polako krcka na umerenoj temperaturi 20-ak minuta.
  6. Po zelji dodajte ljutu papricicu.
  7. Posolite po ukusu,dodajte bibera i zacinskog bilja.
  8. Uzivajte u ukusu.
  9. Prijatno.
Ovo jelo se brzo sprema,vrlo ukusno, socno i pikantno. Ekonomican rucak, a pri tome i zdrav, pa uzivajte. Bez dolivanja vode, krcka se u svom soku sa dodatkom povrca. Izvrsno, prste da polizete…

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pileća džigerica u saftu – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.