Pileća džigerica u saftu – sočna i pikantna džigerica osvojiće Vaša nepca. Probajte.
Pileća džigerica u saftu – Suzana Mitić
Pileća džigerica u saftu – sočna i pikantna džigerica osvojiće Vaša nepca. Probajte.
- 1 kg pileća džigerica
- 3 komada crni luk
- 500 ml pasirani paradajz
- 2 kašike ulje
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- 1 kašika začinsko bilje
- 1 komad ljuta papričica
- Na vrelom ulju ubaciti pilecu dzigericu da porumeni sa svih strana.
- Crni luk iseci na rebarca.
- Kad dzigerica uhvati lepu rumenu boju dodati krupno secen crni luk.
- Pustiti da malo luk omeksa pa dodati pasirani paradajz.
- Smanjiti temperaturu i pustiti da se polako krcka na umerenoj temperaturi 20-ak minuta.
- Po zelji dodajte ljutu papricicu.
- Posolite po ukusu,dodajte bibera i zacinskog bilja.
- Uzivajte u ukusu.
- Prijatno.
Ovo jelo se brzo sprema,vrlo ukusno, socno i pikantno. Ekonomican rucak, a pri tome i zdrav, pa uzivajte. Bez dolivanja vode, krcka se u svom soku sa dodatkom povrca. Izvrsno, prste da polizete…
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!