Pileća džigerica u saftu – Suzana Mitić

0

Pileća džigerica u saftu – sočna i pikantna džigerica osvojiće Vaša nepca. Probajte.

Pileća džigerica u saftu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Pileća džigerica u saftu – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Pileća džigerica u saftu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pileća džigerica u saftu – Suzana Mitić

Pileća džigerica u saftu - sočna i pikantna džigerica osvojiće Vaša nepca. Probajte.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kg pileća džigerica
  • 3 komada crni luk
  • 500 ml pasirani paradajz
  • 2 kašike ulje
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 1 kašika začinsko bilje
  • 1 komad ljuta papričica

Uputstvo za pripremu

  1. Na vrelom ulju ubaciti pilecu dzigericu da porumeni sa svih strana.
  2. Crni luk iseci na rebarca.
  3. Kad dzigerica uhvati lepu rumenu boju dodati krupno secen crni luk.
  4. Pustiti da malo luk omeksa pa dodati pasirani paradajz.
  5. Smanjiti temperaturu i pustiti da se polako krcka na umerenoj temperaturi 20-ak minuta.
  6. Po zelji dodajte ljutu papricicu.
  7. Posolite po ukusu,dodajte bibera i zacinskog bilja.
  8. Uzivajte u ukusu.
  9. Prijatno.

Beleške

Ovo jelo se brzo sprema,vrlo ukusno, socno i pikantno. Ekonomican rucak, a pri tome i zdrav, pa uzivajte. Bez dolivanja vode, krcka se u svom soku sa dodatkom povrca. Izvrsno, prste da polizete...

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.