Pileća jetra u pikantnom sosu – Zuzana Grnja
Pileća jetra u pikantnom sosu – ukusno glavno jelo.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pileća jetra u pikantnom sosu – Zuzana Grnja
- 500 gr pileće jetre
- 40 gr maslaca
- 1 struk praziluka
- kašika brašna
- 1 dl belog vina
- 2 kašike kisele pavlake
- so
- suvi biljni začin
- senf po ukusu
- Praziluk sitno iseckati i naglo proprziti zajedno sa jetrom.
- Zatim dodati brasno, suvi biljni zacin i malo senfa.
- Smanjiti temperaturu dodati vino i malo vode i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta, dok tecnost ne ispari.
- Pri samom kraju umesati kiselu pavlaku i kuvati jos 2-3 mim. Servirajte uz krompir pire.
- Napomena: Jetru nemojte soliti pre przenja, vec przenu, i przite je kratko jer dugim przenjem bice tvrda.