Pileća jetra u pikantnom sosu – Zuzana Grnja

8

Pileća jetra u pikantnom sosu – Zuzana Grnja

Pileća jetra u pikantnom sosu – ukusno glavno jelo.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pileća jetra u pikantnom sosu – Zuzana Grnja

  • 500 gr pileće jetre
  • 40 gr maslaca
  • 1 struk praziluka
  • kašika brašna
  • 1 dl belog vina
  • 2 kašike kisele pavlake
  • so
  • suvi biljni začin
  • senf po ukusu
  1. Praziluk sitno iseckati i naglo proprziti zajedno sa jetrom.
  2. Zatim dodati brasno, suvi biljni zacin i malo senfa.
  3. Smanjiti temperaturu dodati vino i malo vode i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta, dok tecnost ne ispari.
  4. Pri samom kraju umesati kiselu pavlaku i kuvati jos 2-3 mim. Servirajte uz krompir pire.
  5. Napomena: Jetru nemojte soliti pre przenja, vec przenu, i przite je kratko jer dugim przenjem bice tvrda.