Pileća pašteta.
Pileća pašteta, potrebni sastojci:
- 1 pileće belo meso
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašika suvog začina
- 125 g putera
- crni ili beli biber, po ukusu
- kajen paprika, po ukusu
- sveže ceđen sok od 1 limuna
Pileća pašteta, priprema:
- Belo meso oprati, iseckati na kockice, staviti u šerpu, dodati očišćen iseckan luk.
- Dodati 750 ml hladne vode i1 kašičicu soli.
- Staviti na ringlu i krčkati 40 minuta.
- Meso izvaditi iz vode u kojoj se kuvalo, prohladiti, pa staviti u seckalicu.
- Dodati beli biber po ukusu i kajen papriku, pa dodati sveže ceđen sok limuna i puter. Sve zajedno izblendati. Ko voli može dodati i onu glavicu crnog luka koja se kuvala sa mesom. Ja nisam stavila luk.
- Sve fino sjediniti.
- Staviti u činiju, ohladiti i uživati u divnom ukusu domaće pileće paštete.
- Prijatno.
Dijana Popović
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!