Pileća pašteta – Dijana Popović

Pileća pašteta.

Pileća pašteta, potrebni sastojci:

  • 1 pileće belo meso
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika suvog začina
  • 125 g putera
  • crni ili beli biber, po ukusu
  • kajen paprika, po ukusu
  • sveže ceđen sok od 1 limuna
Pileća pašteta - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Pileća pašteta – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Pileća pašteta, priprema:

  • Belo meso oprati, iseckati na kockice, staviti u šerpu, dodati očišćen iseckan luk.
  • Dodati 750 ml hladne vode i1 kašičicu soli.
  • Staviti na ringlu i krčkati 40 minuta.
  • Meso izvaditi iz vode u kojoj se kuvalo, prohladiti, pa staviti u seckalicu.
  • Dodati beli biber po ukusu i kajen papriku, pa dodati sveže ceđen sok limuna i puter. Sve zajedno izblendati. Ko voli može dodati i onu glavicu crnog luka koja se kuvala sa mesom. Ja nisam stavila luk.
  • Sve fino sjediniti.
  • Staviti u činiju, ohladiti i uživati u divnom ukusu domaće pileće paštete.
  • Prijatno.

Dijana Popović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pileća pašteta – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.