Pileća – praziluk čorba – Adilja Hodža

Pileća – praziluk čorba – fina čorbica za predstojeće hladne dane.

Pileća-praziluk čorba - Adilja Hodža - Recepti i Kuvar online
Pileća-praziluk čorba – Adilja Hodža – Recepti i Kuvar online

Pileća-praziluk čorba – Adilja Hodža – Recepti i Kuvar online

Pileća – praziluk čorba – fina čorbica za predstojeće hladne dane.

  • 30 grama praziluka (sečen na kolutove)
  • 350 grama pilećih bataka (kuvano i cepkano na komadiće)
  • 150 grama krompir (sečen na kocke)
  • 70 grama šargarepe (sećene na kolutove)
  • 1 kašičica soli (morske)
  • 1 kašičica bibera i suvih začina (sitno mlevenih)
  • 1 prstohvat ljute paprike (tucana crvena)
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika krem maslaca (dodatak)
  1. U posoljenoj vodi kuvati batake oko pola sata.
  2. U posebnoj šerpici na malo ulja prodinstati praziluk, zatim dodati šargarepu i na kraju krompir. Sve zajedno dinstati i naliti vodom u kojoj su se kuvali bataci. Meso bataka odvojiti od kosti, iscepkati na komadiće i ubaciti u šarpicu sa parazilukom. dodati biber i začine i poklopljeno kuvati na tihoj vatri da povrće omekša i da se piletina dokuva
  3. Gotovu čorbicu sipati u tanjir, dodati kašiku krem maslaca i posuti sa tucanom paprikom.
  4. Poslužiti toplo… može i sa hlebom pa da bude fina večera.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pileća – praziluk čorba – Adilja Hodža

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.