Pileća – praziluk čorba – Adilja Hodža

20

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Pileća – praziluk čorba – fina čorbica za predstojeće hladne dane.

Pileća-praziluk čorba - Adilja Hodža - Recepti i Kuvar online
Pileća-praziluk čorba – Adilja Hodža – Recepti i Kuvar online

Pileća-praziluk čorba – Adilja Hodža – Recepti i Kuvar online

Pileća – praziluk čorba – fina čorbica za predstojeće hladne dane.

  • 30 grama praziluka (sečen na kolutove)
  • 350 grama pilećih bataka (kuvano i cepkano na komadiće)
  • 150 grama krompir (sečen na kocke)
  • 70 grama šargarepe (sećene na kolutove)
  • 1 kašičica soli (morske)
  • 1 kašičica bibera i suvih začina (sitno mlevenih)
  • 1 prstohvat ljute paprike (tucana crvena)
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika krem maslaca (dodatak)
  1. U posoljenoj vodi kuvati batake oko pola sata.
  2. U posebnoj šerpici na malo ulja prodinstati praziluk, zatim dodati šargarepu i na kraju krompir. Sve zajedno dinstati i naliti vodom u kojoj su se kuvali bataci. Meso bataka odvojiti od kosti, iscepkati na komadiće i ubaciti u šarpicu sa parazilukom. dodati biber i začine i poklopljeno kuvati na tihoj vatri da povrće omekša i da se piletina dokuva
  3. Gotovu čorbicu sipati u tanjir, dodati kašiku krem maslaca i posuti sa tucanom paprikom.
  4. Poslužiti toplo… može i sa hlebom pa da bude fina večera.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More