Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pileća supica sa knedlama – Sandra Marković

0

Pileća supica sa knedlama – Sandra Marković

Pileća supica sa knedlama – ukusna i topla sa sočnim knedlama. Ko ne bi poželeo da je proba?

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Pileća supica sa knedlama - Sandra Marković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pileća supica sa knedlama – Sandra Marković

Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 1

Sastojci

  • 1 parče pilećeg mesa po izboru
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 komadić celera paškanata i koren peršuna
  • list peršuna
  • so
  • biber u zrnu
  • suvi biljni začin
  • mirođija
  • lovorov list
  • fida
  • Za knedle:
  • 1 jaje
  • 5 kašike griza
  • 2 kašike ulja ili masti
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • malo iseckanog peršunovog lista

Uputstvo za pripremu

  1. U dublju šerpu staviti komad pilećeg mesa, sipati vodu, staviti šargarepu, celer, paškanat, peršun, glavicu crnog luka, lovorov list i začiniti po ukusu, navedenim sastojcima. Kada meso i povrće bude kuvano, šargarepu i meso iseckati, a luk, koren celera, peršuna i paškanat izbaciti. Od navedenih sastojaka spremite smesu za knedle: Jaje penasto umutiti sa uljem ili mašću, dodati suvi biljni začin, peršun i 3 kašike griza, lepo umutiti, pa dodati još 2 kašike griza. U supu dodati malo fide i na srednjoj vatri, da supa lagano vri, dodavati kašičicu po kašičicu smese za knedle. Nakon par sekundi, knedle bi trebalo da isplivaju na površinu. Kuvati još 5 minuta, a nakon toga poklopite šerpu i ugasite ringlu, kako bi krčkale još malo. Prijatno!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.