Pileća supica sa knedlama – Sandra Marković
Pileća supica sa knedlama – ukusna i topla sa sočnim knedlama. Ko ne bi poželeo da je proba?
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pileća supica sa knedlama – Sandra Marković
- 1 parče pilećeg mesa (po izboru)
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 komadić celera (paškanata i koren peršuna)
- list peršuna
- so
- biber u zrnu
- suvi biljni začin
- mirođija
- lovorov list
- fida
- Za knedle:
- 1 jaje
- 5 kašike griza
- 2 kašike ulja ili masti
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- malo iseckanog peršunovog lista
- U dublju šerpu staviti komad pilećeg mesa, sipati vodu, staviti šargarepu, celer, paškanat, peršun, glavicu crnog luka, lovorov list i začiniti po ukusu, navedenim sastojcima. Kada meso i povrće bude kuvano, šargarepu i meso iseckati, a luk, koren celera, peršuna i paškanat izbaciti. Od navedenih sastojaka spremite smesu za knedle: Jaje penasto umutiti sa uljem ili mašću, dodati suvi biljni začin, peršun i 3 kašike griza, lepo umutiti, pa dodati još 2 kašike griza. U supu dodati malo fide i na srednjoj vatri, da supa lagano vri, dodavati kašičicu po kašičicu smese za knedle. Nakon par sekundi, knedle bi trebalo da isplivaju na površinu. Kuvati još 5 minuta, a nakon toga poklopite šerpu i ugasite ringlu, kako bi krčkale još malo. Prijatno!