Pileće grudi sa jogurtom i karijem – Željko Aksentijević
Pileće grudi sa jogurtom i karijem – ukusno i jednostavno jelo od piletine sa pirinčem kao prilogom.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pileće grudi sa jogurtom i karijem – Željko Aksentijević
- 700 g pilećih grudi
- sok od 1 ceđenog limuna
- 1 čen belog luka
- 500 g jogurta
- 250 g pirinča
- 4 kašičice karija
- 1 kašika maslinovog ulja
- Iscediti limun i oljustiti beli luk.
- Iseci pilece grudi na sitne komade i staviti ih u jednu ciniju. Zaciniti sa soli, biberom, sokom od limuna i belim lukom u komadu. Pazljivo promesati i ostaviti da odstoji,
- Napraviti sos od jogurta karija i prstohvata soli.
- Zagrejati kasiku ulja u velikom tiganju.
- Ocediti piletinu od limuna i prziti na tihoj vatri oko 20 minuta.
- U medjuvremenu staviti da provri voda za kuvanje pirinca. Posoliti i kada ponovo provri, sipati pirinac.
- Procediti pirinac kad je kuvan “al dente” i umesati pola kasicice karija.
- Na kraju dinstanja piletine dodati sos od jogurta i pomesati.
- Posluziti sa pirincem.