Pileće grudi sa jogurtom i karijem – Željko Aksentijević

80

Pileće grudi sa jogurtom i karijem – Željko Aksentijević

Pileće grudi sa jogurtom i karijem – ukusno i jednostavno jelo od piletine sa pirinčem kao prilogom.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pileće grudi sa jogurtom i karijem – Željko Aksentijević

  • 700 g pilećih grudi
  • sok od 1 ceđenog limuna
  • 1 čen belog luka
  • 500 g jogurta
  • 250 g pirinča
  • 4 kašičice karija
  • 1 kašika maslinovog ulja
  1. Iscediti limun i oljustiti beli luk.
  2. Iseci pilece grudi na sitne komade i staviti ih u jednu ciniju. Zaciniti sa soli, biberom, sokom od limuna i belim lukom u komadu. Pazljivo promesati i ostaviti da odstoji,
  3. Napraviti sos od jogurta karija i prstohvata soli.
  4. Zagrejati kasiku ulja u velikom tiganju.
  5. Ocediti piletinu od limuna i prziti na tihoj vatri oko 20 minuta.
  6. U medjuvremenu staviti da provri voda za kuvanje pirinca. Posoliti i kada ponovo provri, sipati pirinac.
  7. Procediti pirinac kad je kuvan „al dente“ i umesati pola kasicice karija.
  8. Na kraju dinstanja piletine dodati sos od jogurta i pomesati.
  9. Posluziti sa pirincem.