Pileće grudi sa jogurtom i karijem – Željko Aksentijević

Pileće grudi sa jogurtom i karijem – Željko Aksentijević

Pileće grudi sa jogurtom i karijem – ukusno i jednostavno jelo od piletine sa pirinčem kao prilogom.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pileće grudi sa jogurtom i karijem – Željko Aksentijević

  • 700 g pilećih grudi
  • sok od 1 ceđenog limuna
  • 1 čen belog luka
  • 500 g jogurta
  • 250 g pirinča
  • 4 kašičice karija
  • 1 kašika maslinovog ulja
  1. Iscediti limun i oljustiti beli luk.
  2. Iseci pilece grudi na sitne komade i staviti ih u jednu ciniju. Zaciniti sa soli, biberom, sokom od limuna i belim lukom u komadu. Pazljivo promesati i ostaviti da odstoji,
  3. Napraviti sos od jogurta karija i prstohvata soli.
  4. Zagrejati kasiku ulja u velikom tiganju.
  5. Ocediti piletinu od limuna i prziti na tihoj vatri oko 20 minuta.
  6. U medjuvremenu staviti da provri voda za kuvanje pirinca. Posoliti i kada ponovo provri, sipati pirinac.
  7. Procediti pirinac kad je kuvan „al dente“ i umesati pola kasicice karija.
  8. Na kraju dinstanja piletine dodati sos od jogurta i pomesati.
  9. Posluziti sa pirincem.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pileće grudi sa jogurtom i karijem – Željko Aksentijević

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.