Pileće grudi sa kiselom pavlakom

Recept za pileće grudi sa kiselom pavlakom – ovaj recept možete spremati i sa mileramom, ili mlekom.

Takođe, možete dodati i neko sušeno meso, radi arome (pančeta, slanina, suvo goveđe, itd…).

Pileće grudi sa kiselom pavlakom služiti tople, ukrašene svežim listovima peršuna.

Pileće grudi sa kiselom pavlakom – Recepti i Kuvar online

Recept za pileće grudi sa kiselom pavlakom – ovaj recept možete spremati i sa mileramom, ili mlekom. Takođe, možete dodati i neko sušeno meso, radi arome (pančeta, slanina, suvo goveđe, itd…)

  • 1 kg pileće grudi (fileti)
  • 40 gr puter
  • 200 gr kisela pavlaka (mleko ili mileram (kajmak))
  • so
  • biber
  • peršun (sveži listovi)
  1. Navlaženim batom za tučenje mesa, istanjite filete. Filete možete iseći na rezance, ili kockice, po želji. Posolite po ukusu. U zagrejan tiganj ubacite buter i ostavite da se istopi.
  2. Ubacite pileće filete u tiganj i pržite na umerenoj vatri, sve dok jedna i druga strana ne porumene. Onda dodajte malo kisele pavlaka (ili mleka, ili milerama, opciono). Smanjite temperaturu, poklopite, i ostavite desetak minuta, da se meso polako kuva. Čim primetite da je pavlaka isparila, dodajte malo. Pripremanje je gotovo kad piletina potpuno omekša.
  3. Gotove pileće filete stavite na zagrejan tanjir. Iz tiganja pokupite ostatke pavlake i prelijte preko fileta.
Začinite biberom, po ukusu. Ukrasite svežim listovima peršuna. Služiti toplo.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.