Recept za pileće grudi sa kiselom pavlakom – ovaj recept možete spremati i sa mileramom, ili mlekom.
Takođe, možete dodati i neko sušeno meso, radi arome (pančeta, slanina, suvo goveđe, itd…).
Pileće grudi sa kiselom pavlakom služiti tople, ukrašene svežim listovima peršuna.
Pileće grudi sa kiselom pavlakom – Recepti i Kuvar online
Recept za pileće grudi sa kiselom pavlakom – ovaj recept možete spremati i sa mileramom, ili mlekom. Takođe, možete dodati i neko sušeno meso, radi arome (pančeta, slanina, suvo goveđe, itd…)
- 1 kg pileće grudi (fileti)
- 40 gr puter
- 200 gr kisela pavlaka (mleko ili mileram (kajmak))
- so
- biber
- peršun (sveži listovi)
- Navlaženim batom za tučenje mesa, istanjite filete. Filete možete iseći na rezance, ili kockice, po želji. Posolite po ukusu. U zagrejan tiganj ubacite buter i ostavite da se istopi.
- Ubacite pileće filete u tiganj i pržite na umerenoj vatri, sve dok jedna i druga strana ne porumene. Onda dodajte malo kisele pavlaka (ili mleka, ili milerama, opciono). Smanjite temperaturu, poklopite, i ostavite desetak minuta, da se meso polako kuva. Čim primetite da je pavlaka isparila, dodajte malo. Pripremanje je gotovo kad piletina potpuno omekša.
- Gotove pileće filete stavite na zagrejan tanjir. Iz tiganja pokupite ostatke pavlake i prelijte preko fileta.