Pileći bataci – Dijana Popović

Pečeni pileći bataci – ručak kod kog nema greške. Servirati uz prilog po želji i ukusu ukućana.

Pečeni pileći bataci, sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 4 obarene šargarepe
  • 1 kašika ulja
  • 200 ml belog vina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice začina za piletinu
Pečeni pileći bataci - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Pečeni pileći bataci – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Pečeni pileći bataci, priprema:

  • Batake oprati i posušiti sa kuhinjskim ubrusom.
  • Premazati ih sa uljem.
  • Pomešati so, biber i začin za piletinu pa začine utrljati u batake.
  • Složiti u tepsiju preliti sa vinom i peći na 200 stepeni 35 minuta.
  • Dok se bataci peku obarati šargarepu.
  • Batake poslužiti uz obarenu šargarepu i sezonsku salatu.
  • Prijatno.

Dijana Popović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pileći bataci – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija – Recepti i Kuvar online

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci – Medeno srce

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.